Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Jocurile Olimpice de... duminicăAFP / Mediafax Foto
08 Feb 2014

Jocurile Olimpice de... duminică

Sâmbătă, ne-am făcut încălzirea, duminică mergem înainte cu alte prezenţe din delegaţia României de la Soci.

La ora 09:00, intră la start în Centrul Alpin Rosa Khutor, schiorii de schi alpin pentru proba de coborâre masculin, finala. Pentru România, participă Ioan Valeriu Achiriloaie.

Sportivul este din Braşov, are 23 de ani şi schiază de la şapte ani. În 2010, a ieşit temporar din circuitul sportiv, fiind admis la University of Coventry, Anglia, la Management Sportiv, de unde s-a reîntors la pasiunea sa, cu o bursă, în 2012. Ioan este debutant la Olimpiadă.

 

La ora 12:00, avem schi fond în Centrul Laura, cu finala probei de schiatlon masculin 15 km – 15 km, în care îi vom urmări pe Florin Daniel Pripici şi Paul Constantin Pepene.

Florin are 18 ani şi a primit botezul probei în Cupa Mondială chiar anul acesta (proba de sprint liber), aşa cum se va întâmpla la JO de la Soci.

Paul „Pepenaş”, 25 de ani, este mai cunoscut în media românească, participând la Olimpiada din Canada, 2010, la probele de sprint liber pe echipe (locul 17), schiatlon 15 km + 15 km (locul 29) şi 15 km liber (locul 37). Cea mai valoroasă performanţă o are de la Campionatele Mondiale U23 din Hinterzarten, Germania, din 2010, de unde s-a întors cu medalia de aur la proba de pursuit 30 km.

 

La ora 16:30, intră în cursa de  biatlon din Centrul Laura sportiva noastră la a cincea prezenţă olimpică, Eva Tofalvi, în proba 7,5 km sprint feminin – finala.

Eva, 35 de ani, este cea mai cunoscută sportivă olimpică ca număr de prezenţe, fiind la a cincea. La Vancouver, 2010, a obţinut cea mai bună clasare din carieră, locul 10 în proba de ştafetă 4x6 km. Tot aici, a ajuns pe locul 11 la proba de 15 km individual.

 

La ora 16:30, apoi la 18:30, Valentin Creţu va pleca în rundele trei şi patru din proba de sanie masculin din Complexul Sanki. Practic, va fi finala, pentru medalii şi clasamentul Soci 2014.

Valentin a coborât în primele două runde, fiind pe locul 28.

Alte știri din Sporturi de iarnă