Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
Jocurile Europene: Andreea Chițu, aur la categoria 52 kgAleksandar Djorovic / Mediafax Foto
25 Iun 2015

Jocurile Europene: Andreea Chițu, aur la categoria 52 kg

Andreea Chițu a adus a doua medalie de aur delegației României la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), joi, la categoria 52 kg, după ce a învins-o în finală pe franțuzoaica Annabelle Euranie. Andreea Chițu a intrat direct în optimile de finală, câștigând meciul cu Roni Schwartz (Israel), după care în sferturi a dispus de italianca Odette Giuffrida, iar în semifinală s-a impus în fața germancei Mareen Kraeh.

Larisa Florian a fost învinsă de germanca Mareen Kraeh  în meciul pentru medalia de bronz, tot la categoria 52 kg. Florian a cedat după doar 56 de secunde de luptă, Kraeh reușind două waza-ari, astfel că românca a ocupat locul 5. Larisa Florian trecuse în șaisprezecimi de finlandeza Jaana Sundberg, în optimi a învins-o pe Kelly Edwards (Marea Britanie), pierzând în sferturile de finală în fața rusoaicei Natalia Kuziutina. În recalificări, Larisa Florian a dispus de olandeza Birgit Ente, înainte de meciul cu Kraeh.

La categoria 48 kg, Violeta Dumitru a fost întrecută în șaisprezecimi de portugheza Leandra Freitas, iar Monica Ungureanu a pierdut în optimi meciul cu turcoaica Ebru Șahin.

În limitele categoriei 57 kg, Loredana Ohâi a trecut în șaisprezecimi de elvețianca Larissa Csatari, dar a fost învinsă în optimi de olandeza Sanne Verhagen. Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, a învins-o în optimi pe italianca Giulia Quintavalle, dar a pierdut în sferturi la Nora Gjakova (Kosovo), cedând și în recalificări, la Miryam Roper (Germania), și terminând pe locul 7.

La masculin, frații Amado și Remus Lazea au pierdut în primul tur (șaisprezecimi de finală). Amado Lazea (cat. 60 kg) a fost întrecut de Artion Arshanski (Israel), iar Remus Lazea (66 kg) a pierdut la belgianul Jasper Lefevere.

Întrecerile de judo de la Baku contează și drept Campionate Europene în acest an, după ce competiția programată în primăvară la Glasgow nu s-a mai disputat.

Pentru Chițu este a doua medalie de aur la Campionatele Europene, după cea cucerită în 2012, la Celiabinsk (Rusia). Andreea Chițu a mai câștigat la Europene o medalie de argint, în 2013, la Budapesta, și una de bronz, anul trecut, la Montpellier. Totodată, palmaresul său mai cuprinde o medalie de argint la Mondialele de anul trecut, de la Celiabinsk, și una de bronz, în 2011, la Paris.

Bilanțul României la Jocurile Europene de la Baku a ajuns astfel la zece medalii, două de aur, patru de argint și patru de bronz.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Judo