Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
JO: România debutează sub bune auspiciiSorin Pană / SportPictures.eu
22 Iul 2021

JO: România debutează sub bune auspicii

Primii români care au intrat în competițiile Olimpiadei de la Tokyo au fost membrii echipei de fotbal, care astăzi, cu o zi înainte de deschiderea oficială a competiției, au disputat primul joc din grupa B a turneului olimpic contra selecționatei Hondurasului, echipă semifinalistă la ediția anterioară de la Rio.

Partida s-a disputat la Kashima și a fost decisă de un autogol în prelungirile primei reprize. Până atunci, tricolorii au arătat mai multă consistență în joc în comparație cu adversarii lor, care au avut prima ocazie a partidei în minutul 9 în urma unui șut al lui Rodriguez la care Aioani a găsit răspunsul potrivit și a respins balonul. Un minut mai târziu Ganea a fost găsit bine în careul advers de Rațiu, dar reluarea sa nu a fost reușită, după care în minutul 39 hondurienii au ratat prin Benguche cea mai mare ocazie a partidei. Puternicul vârf de atac a profitat de un balon pierdut de ai noștri la mijlocul terenului, l-a depășit pe Florin Ștefan, l-a driblat apoi pe Aioani ieșit dintre buturi și a trimis spre poarta goală, dar Ghiță a apărut providențial și a trimis balonul în corner. În primul minut de prelungiri un corner executat de Ciobanu în fața porții a fost deviat cu capul de Oliva, balonul păcălindu-l pe portarul Perello.

Golul căzut înainte de pauză a avut efect asupra moralului celor două combatante, Mirel Rădoi alegând pentru partea a doua a jocului să cedeze inițiativa în fața unei echipe ce a arătat că este în lipsă de idei la construcție. Misiunea mijlocașilor noștri defensivi nu a fost simplă, dar a fost bine dusă la îndeplinire. Marin și Dulca și-au coordonat foarte bine colegii, au împins acțiunile adversarilor în liniile de tușă și doar în câteva faze au fost depășiți de pase directe pe vârfuri, rezolvate de cei din linia de fundași, cu Pașcanu ieșind în evidență. Sefer, introdus în minutul 55, a impulsionat atacul și a avut o ocazie importantă în minutul 67, șut de la limita careului respins de Perello în lateral, și în minutul 85, șut reținut de portarul advers.

Tricolorii au controlat perfect jocul și au încheiat partida cu o victorie importantă, ce îi aduce mai aproape de locul 2, cel care asigură calificarea în sferturi. În celălalt meci al grupei, Noua Zeelandă a provocat surpriza și a învins la limită Coreea de Sud cu 1-0.

 

România – Honduras 1-0 (1-0)

A marcat: Oliva (min. 45+1 aut.)

România (selecţioner Mirel Rădoi): Aioani - Raţiu (min. 75 R. Grigore), Paşcanu, Ghiţă, Fl. Ştefan (min. 46 Boboc) - M. Marin, Dulca - Dobre, Ciobanu (min. 69 T. Băluţă), V. Gheorghe (min. 55 Sefer) - G. Ganea (min. 68 Sîntean)

Honduras (selecţioner Miguel Falero): Guity (min. 36 Perello) - Oliva (min. 88 Cristopher Melendez), Maldonado (min. 88 Carlos Melendez), Garcia, Decas - Rivas (min. 57 Palma), Pineda, Alvarez, Rodriguez (min. 57 Rejes) - Martinez, Benguche

 

Programul meciurilor grupei B:

Joi, 22 iulie

Noua Zeelandă – Coreea de Sud  1-0 (0-0)

România – Honduras  1-0 (1-0)

Duminică, 25 iulie

Noua Zeelandă – Honduras

România – Coreea de Sud

Miercuri, 28 iulie

România – Noua Zeelandă

Coreea de Sud – Honduras

Alte știri din Fotbal