Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
JO: Înfrângere greu de digerat. Decizia se ia miercuriCristi Stavri / SportPictures.eu
25 Iul 2021

JO: Înfrângere greu de digerat. Decizia se ia miercuri

Prestație mediocră și o înfrângere cu 0-4 pentru tricolori în a doua partidă disputată la Kashima în grupa B a turneului de fotbal masculin din cadrul Olimpiadei de la Tokyo.

Elevii lui Mirel rădoi au fost dominați de Coreea de Sud, formație medaliată cu bronz la ediția Londra 2012 a jocurilor olimpice. Selecționata asiatică a fost cea care a dictat ritmul jocului, bifând prima ocazie în minutul 11 în urma unui corner la care Lee Dongjun a reluat cu capul și l-a obligat pe Aioani să respingă cu dificultate, iar pe respingere Ghiță i-a suflat balonul lui Park. Minutul 27 a adus deschiderea scorului, Marius Marin trimițând în propria poartă, încercând să degajeze o centrare în forță de pe partea dreaptă a direcției de atac a coreenilor trimisă de Lee Dongjun. O lovitură liberă indirectă de la 6 metri de buturile adversarilor nu a putut fi fructificată de Ciobanu în minutul 34, mijlocașul nostru trăgând în portarul Song Bumkeun. Aceasta a fost cea mai mare ocazie a partidei pentru tricolori, care după ce au rămas în 10 în minutul de prelungiri al primei reprize în urma eliminării lui Ion Gheorghe pentru al doilea cartonaș galben, acordat nemeritat, nu au mai contat prea mult în ofensivă în partea a doua a jocului. În schimb, coreenii au terminat în forță primele 45 de minute cu un șut bun al lui Won Dujae (min. 39), puțin pe lângă poartă după ce mingea îi parvenise în urma unei respingeri a lui Aioani, și cu o gafă a portarului nostru în ultimul minut din timpul regulamentar, minge scăpată printre picioare și revenită în brațele lui din bară.

Repriza secundă a definitivat evidențierea superiorității pe tabelă a asiaticilor. Lee Donggyeong a șutat bine în minutul 59 și balonul a fost deviat de Valentin Gheorghe, păcălindu-l pe Aioani, apoi în minutul 83 Ricardo Grigore are o intrare nejustificată în marginea careului la Seol Youngwoo și din penalty-ul rezultat Lee Kangin a făcut 3-0. Același Lee Kangin, jucătorul Valenciei, a stabilit scorul final în minutul 90 după ce a dejucat jocul la ofsaid al liniei defensive tricolore.

Înfrângerea este dureroasă, dar nu diminuează drastic șansele tricolorilor, care oricum aveau nevoie de o victorie în ultimul meci cu Noua Zeelandă pentru a fi siguri de locul secund în grupă. Jocul cu formația de la Antipozi este programat miercuri de la ora 17:30, ora României.

 

România – Coreea de Sud 0-4 (0-1)

Au marcat: M. Marin (min. 27 aut.), Lee Donggyeong (min. 59), Lee Kangin (min. 84 pen. și 90)

România (selecţioner Mirel Rădoi): Aioani – Ghiţă, M. Marin, 4. Paşcanu – I. Gheorghe, Ciobanu (min. 76 Florescu), Dulca (min. 77 T. Băluţă), Boboc (min. 64 R. Grigore) – Sefer (min. 56 V. Gheorghe), G. Ganea (min. 56 Sîntean), Dobre

Coreea de Sud (selecţioner Kim Hakbum): Song Bumkeun – Seol Youngwoo, Park Jisu, Jeong Taewook, Kang Yoonseong – Lee Donggyeong (min. 79 Kim Jinkyu), Jeong Seungwon (min. 46 Jung Seungwon), Won Dujae, Lee Dongjun (min. 65 Song Mingyu) – Um Wonsang – Hwang Uijo (min. 79 Lee Kangin)

 

Programul meciurilor grupei B:

Joi, 22 iulie

Noua Zeelandă – Coreea de Sud  1-0 (0-0)

România – Honduras  1-0 (1-0)

Duminică, 25 iulie

Noua Zeelandă – Honduras  2-3 (1-1)

România – Coreea de Sud  0-4 (0-1)

Miercuri, 28 iulie

România – Noua Zeelandă

Coreea de Sud – Honduras

 

Clasamentul este următorul:

1. Coreea de Sud               2             1             0               1             4:1         3

2. Honduras                        2             1             0               1             3:3         3

3. Noua Zeelandă                2             1             0               1             3:3         3

4. România                         2             1             0               1             1:4         3

Alte știri din Fotbal