Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
JO Beijing - ziua 12: Rezultate Team RomaniaCristian Nistor / COSR / Team Romania
16 Feb 2022

JO Beijing - ziua 12: Rezultate Team Romania

Din cauza frigului de la Zhangjiakou organizatorii au reprogramat proba masculină de sprint clasic echipe și au mutat startul cu o oră mai devreme. Mihai Covaliu, președintele COSR, și George Boroi, secretarul general al forului olimpic, au asistat la curse alături de ministrul Eduard Novak și i-au încurajat pe tricolori.

Semifinalele probei masculine au început bine pentru România care, conform tragerii la sorți, a fost repartizată în grupă alături de Norvegia, Finlanda sau Franța. Paul Pepene și Raul Popa au avut primele două schimburi excelente, au fost pe locurile 4, respectiv 5. Lucrurile s-au complicat la următoarele ture, Pepene a încercat să se țină de pluton, a dat totul în penultimul schimb și l-a lăsat pe Raul să închidă cursa. România a terminat semifinala pe locul 9, cu timpul de 21:03.35.

Miza de a prinde un loc între primele 4 națiuni care se calificau direct în finală a declanșat o luptă acerbă pe ultimele schimburi. Norvegia a câștigat la fotografie duelul cu Franța, în timp ce Finlanda a sosit a 3-a, dar și-a pastrat resurse pentru finală. Canada s-a calificat direct de pe locul 4.

România a ieșit din cărți și la contratimp, cele două națiuni care au acces între primele 10 au fost Statele Unite și echipa Comitetului Olimpic din Rusia.

Titlul olimpic a fost câștigat de Norvegia. Finlanda și echipa Comitetului Olimpic din Rusia au urmat în ordine pe podium.

Pentru fondiști urmează probele probelor, maratonul schiorilor, cele de 30 km pentru fete, respectiv 50 km pentru băieți!

 

Toate rezultatele Team Romania, din Ziua 12 competițională:

Schi fond - sprint clasic echipe
Paul Constantin Pepene, Raul Mihai Popa - Locul 18

Schi alpin - slalom masculin
Alexandru Ștefan Ștefănescu - Locul 32 - cu timpul total 2:33.21 (în manșa 1 - 1:14.20, loc 38; în manșa 2 - 1:19.01, loc 33

 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Sporturi de iarnă