Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
JO: Ana Maria Popescu aduce prima medalie pentru delegația RomânieiHepta / Mediafax
24 Iul 2021

JO: Ana Maria Popescu aduce prima medalie pentru delegația României

Scrimera Ana Maria Popescu a cucerit astăzi medalia de argint în proba individuală de spadă după o finală dramatică cu chinezoaica Yiwen Sun.

Cele două sportive au mers cap la cap până la scorul de 10-10 după un meci extrem de echilibrat în care niciuna nu s-a distanțat la mai mult de două tușe, intrându-se apoi la tușa de aur. Asiatica a avut inițiativa unui atac și a fost răsplătită cu punctul ce a făcut diferența pe tabelă după minutul suplimentar.

Înfrângerea nu scade cu nimic meritele Anei Maria Popescu, scrimera noastră evoluând încântător pe tot parcursul său în competiție. În primul tur, ea a trecut de Tikanah Abdul Rahman din Singapore cu scorul de 15-10, apoi de Sera Song din Coreea de Sud cu scorul de 15-6, pentru ca în sferturi să o învingă pe estonianca Julia Beljajeva cu scorul de 15-8, iar în semifinale de Katrina Lehis, tot din Estonia, cu scorul de 15-11.

Ana Maria Popescu a mai obținut o medalie de argint în aceeași probă la Olimpiada de la Beijing din 2008 și aurul în proba de spadă pe echipe la ediția anterioară de la Rio 2016.

Alte știri din Scrimă