Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Ionuț Georgescu, noul team-manager al echipei de baschet CSO VoluntariMircea Roșca / SportPictures.eu
06 Iul 2020

Ionuț Georgescu, noul team-manager al echipei de baschet CSO Voluntari

Din dorința de a evolua la nivel de organizație și de a căpăta un plus de experiență în vederea debutului în noul format al Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSO Voluntari a reușit să aconteze, pentru următoarele două sezoane, serviciile lui Ionuț Georgescu manager tânăr, cu aspirații înalte și cu rezultate remarcabile, la toate echipele pentru care a lucrat.

Ionuț Georgescu este din Ploiești și va împlini pe 25 iulie vârsta de 32 de ani. S-a numărat printre cei mai tineri jurnaliști sportivi români, la doar 15 ani, iar din 2005 și-a început aventura în baschetul românesc. În 10 ani la CSU Asesoft Ploiești, cea mai importantă echipă din baschetul românesc între 2003 și 2015, a ocupat mai multe funcții: ofițer de presă, team-manager și președinte executiv, la doar 21 de ani. În această perioadă, Ploieștiul a câștigat 10 titluri naționale, 5 Cupe și o Supercupă, evoluând cu succes în Eurocup și FIBA Europe Cup.

În 2015, Georgescu a devenit managerul echipei Steaua CSM EximBank București, aducându-și contribuția la trei medalii în tot atâția ani – bronz în 2016 și de două ori argintul în 2017 și 2018, cele mai bune performanțe din 1996. Dincolo de rezultatele de pe teren, clubul s-a remarcat prin campanii de marketing originale, apreciate la nivel național, care au adus sponsori și notorietate.

În 2018 a ajuns la BC CSU Sibiu iar în cei doi ani petrecuți în Ardeal a reușit să ajute echipa să obțină cele mai importante performanțe din ultimele două decenii – Cupa României, vicecampioană națională și o calificare în faza grupelor FIBA Europe Cup. La Sibiu, Georgescu a contribuit la dezvoltarea clubului, BC CSU Sibiu atingând recorduri în ceea ce privește numărul de abonați (1480) și numărul de parteneri din mediul privat (40).

Ionuț Georgescu este absolvent al Euroleague Basketball Institute, este atestat ca manager FIBA și deține propria companie de management și marketing sportiv, IG Hoops.

”Venirea la Voluntari reprezintă o mare provocare pentru mine. Faptul că Virgil Căruțașu mi-a vorbit atât de frumos despre acest proiect, despre oamenii de aici și despre dorința lor extrem de mare de a reuși să dezvolte secția de baschet m-a făcut să analizez serios această oportunitate. Lui Virgil îi datorez enorm – m-a ajutat în procesul meu de maturizare la Ploiești și m-a învățat prin exemplul propriu ce înseamnă sacrificiul pentru bine echipei și profesionalismul. Totodată, oamenii din club m-au primit excepțional și mi-au arătat că au încredere în mine și că CSO Voluntari este un proiect în care mă pot implica așa cum am fost educat: urmând o direcție de dezvoltare sports-business, aducând comunitatea aproape de echipă și transformând clubul într-un pilon pentru sistemele de educație și sănătate. Clubul este susținut de oraș iar responsabilitatea este foarte mare. Obiectivul meu personal este ca proiectul CSO Voluntari să devină unul relevant și demn de urmat pentru baschetul și sportul românesc. Vreau ca prin performanțe sportive și activitatea din afara terenului să fim între primele exemple de succes din baschetul românesc”, a declarat team-managerul CSO Voluntari.

CSO Voluntari a ajuns la un acord și cu Sașa Ocokoljic, un tehnician tânăr, ambițios și deja cu rezultate în campionatul României. Ocokoljic (43 de ani) este originar din Cacak, Serbia și este un nume cunoscut în rândul iubitorilor de baschet din țara noastră. El a cucerit ca jucător mai multe titluri alături de CSU Asesoft Ploiești, a antrenat această echipă ca secund și, mai apoi, ca principal în ediția 2014/2015, iar între 2017 și 2019 a fost pe banca formației Steaua București.

Ca jucător, Sasa Ocokoljic a evoluat în țara noastră la Asesoft Ploiești în perioada 2004/2007 și a reușit să câștige cu prahovenii atât titluri naționale cât și FIBA Europe Cup. În cariera lui a mai jucat la BC Kiev (Ucraina), Zlatorog Lasko (Slovenia), Ironi Naharia (ISrael), Swisslion (Serbia), Keravnos (Cipru), PBG Poznan (Polonia), Feni Industries (Macedonia), Borac Cacak (Serbia) și Ricoh Amsterdam (Olanda).

Și-a făcut debutul ca antrenor la echipa din Ploiești, devenindu-i secund regretatului Vladimir Arnautovic, într-un sezon în care fosta campioană a României avea să ajungă în Top 32 Eurocup, învingând echipe precum Valencia, Lietuvos Rytas sau Hapoel Jerusalim. În urma problemelor de sănătate ale lui Arnautovic, Șașa Ocokoljic a devenit în luna februarie principal și a ghidat echipa spre cel de-al 11-lea și ultimul titlu de campioană națională.

În 2017 el a ajuns la un acord cu Steaua București, devenindu-i secund lui Jukka Toijala, antrenorul finlandez care pregătește în acest moment naționala de seniori a Estoniei. A făcut echipă cu acesta și a avut un rol deosebit de important în obținerea calificărilor consecutive în Finala Ligii Naționale, în 2017 și 2018, o performanță cu care Steaua nu se mai întâlnise de mai bine de două decenii.

A rămas principal în sezonul 2018/2019 și a condus Steaua spre o nouă campanie de playoff, pierzând însă cu U Banca Transilvania Cluj Napoca în sferturile de finală. Totodată, echipa a obținut o victorie în grupele FIBA Europe Cup.

Sub condiții de performanță în primul sezonul, Ocokoljic va fi antrenorul principal al echipei CSO Voluntari până în 2022. El îl va avea ca secund pe Dan Ioan, preparator fizic va fi Viadimir Biasutti iar coordonatorul secției de baschet este Alin Șipoș.

Ionuț Georgescu și Sașa Ocokoljic au făcut echipă la Ploiești și la Steaua, câștigând un titlu național, o Supercupă și două medalii de argint.

Alte știri din Baschet