Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Iolanda Balaș-Sӧter a trecut în neființăRazvan Lupica / Mediafax Foto
11 Mar 2016

Iolanda Balaș-Sӧter a trecut în neființă

O veste fulgerătoare a îndoliat atletismul românesc și pe cel mondial. Întreaga lume a sportului! S-a stins din viață inegalabila Iolanda Balaș-Sӧter.

Născută la 12 decembrie 1936, aceasta și-a dedicat întreaga viață atletismului. Iolanda Balaş-Sӧter este prima campioană olimpică a atletismului românesc, singura, de altfel, posesoare a 2 titluri supreme în sportul olimpic numărul 1. Ea a reuşit performanţe fără egal în sportul mondial - 14 recorduri mondiale la săritura în înălţime, dintre care 12 consecutive, 2 titluri de campioană olimpică, 3 europene (şi o medalie de argint), 3 titluri mondiale universitare, 9 titluri balcanice, 19 titluri naţionale.

La aceste trofee se adaugă câteva rezultate care nu au putut fi egalate de nimeni în istoria sportului, Iolanda Balaş-Sӧter deţinând simultan recordurile a 100 de arene în întreaga lume, precum şi, la un moment dat, primele 64 de performanţe ale probei sale: a obţinut cele mai detaşate victorii olimpice din istoria probei de săritura în înălţime, 14 cm la Roma şi 10 cm la Tokyo faţă de rezultatul celei de-a doua clasate.

Fosta preşedintă a Federaţiei române de atletism şi fostă preşedintă de onoare, dar şi fostă preşedintă a Fundaţiei Atletismului Românesc, ea a fost prima atletă din lume care a fost desemnată pentru Hall of Fame, Muzeul gloriilor disciplinei-regină. Spotiv de talie mondială, recunoscută în întreaga lume ca fiind una dintre cele mai bune atlete a tuturor timpurilor, Iolanda Balaș-Sӧter a sărit de data aceasta prea înalt lăsand în urma ei un gol imens.

 

sursa: fra.ro
 

Alte știri din Atletism