Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Înfrângere și accidentare a Cristinei NeaguSorin Pană / SportPictures.eu
12 Dec 2018

Înfrângere și accidentare a Cristinei Neagu

Zi tristă pentru români la Nancy în ultimul meci al tricolorelor în grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin.

Jocul contra Ungariei era unul decisiv pentru fetele pregătite de Ambros Martin pentru calificarea în semifinale și aveam o paletă largă de opțiuni, inclusiv o înfrângere la două goluri ne asigura în proporție de peste 90% ocuparea locului secund, însă gândul ne era departe, către o victorie lejeră atunci când la jumătatea primei reprize conduceam cu 11:6. Pintea și Neagu au debordat în ofensivă, dar treptat unguroaicele au recuperat din handicap și la pauză s-a intrat la egalitate 17:17.

Repriza secundă începe cu un gol al Ungariei aflată pentru prima dată la conducere pe tabelă, apoi scorul ia proporții neliniștitoare în minutul 42, 25:20, pe fondul lipsei de inspirație a jucătoarelor noastre. Chiper, Pintea și Florica o fac mare pe Eva Kiss, portărița Ungariei, dar Cristina Neagu își conduce colegele către o revenire miraculoasă, 26:27 în minutul 52. Ghinionul lovește teribil în același minut și în urma unui fault de joc, împinsă de o adversară, Cristinei îi fuge genunchiul și este scoasă cu targa din teren și dusă la spital pentru investigații. Emoția face să se reverse valuri de lacrimi în tribune și pe banca de rezerve, dar Dragut egalează și printre suspine ne urmărim obiectivul. Unguroaicele bagă în plasă aproape totul, în schimb Dragut și Pintea ratează din acțiune, Ardean-Elisei și Laslo ratează de la 7 metri și partida se încheie cu scorul de 29:31 (17:17).

Suntem acum la mâna Germaniei, care nu trebuie să câștige cu mai mult de 13 goluri meciul de la ora 22:00 cu Olanda pentru a ne păstra locul secund în grupă. În situația fericită a unui rezultat favorabil, vineri de la 18:30 jucăm semifinala cu Rusia lui Trefilov, o echipă cu totul schimbată față de cea învinsă în urmă cu trei săptămâni la Trofeul Carpați de România B.

Alte știri din Handbal