Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Înfrângere la limită pentru Gaz Metan
21 Ian 2014

Înfrângere la limită pentru Gaz Metan

Reprezentanta noastră Gaz Metan Mediaş a susţinut astăzi a doua sa partidă în Eurochallenge Cup, competiţie aflată pe locul trei ca valoare în baschetului masculin continental, întâlnind acasă puternica formaţie rusă Krasnye Krylia din Samara.

După ce în primul meci al grupei I, din care mai fac parte Tartu University Rock şi Po Antwerp Giants, fusese învinsă categoric în deplasarea de la Anwerp (scor 97-79), echipa noastră a început şi acest meci cum nu se poate mai rău, oaspeţii conducând după primul sfert cu 29-13, baschetbaliştii noştri având în faţă o apărare foarte bine organizată şi o echipă foarte incisivă pe faza de atac. Sfertul doi a început în aceeaşi notă de dominare a oaspeţilor, care au dus scorul la un crud 40-16, acela fiind momentul în care apărarea noastră a dat semne că poate bloca eficient ofensiva Samarei. S-a ajuns la pauza mare cu o diferenţa de doar 11 puncte în favoarea oaspeţilor şi jocul Gazului începuse să se lege. Willie Kemp a înscris primele 9 puncte ale sfertului trei şi gazdele au început să spere, după ce diferenţa s-a redus la numai un punct (51-52) cu două minute înainte de pauză. A urmat însă un nou asalt rusesc şi scorul a devenit înainte de ultimele 10 minute ale partidei 54-59.

Krylia a început ultimul act cu un sec 7-0 prin cel mai bun om de pe teren, noua achiziţie Michal Ignerski (aflat la primul său joc pentru formaţia rusă) şi s-a distanţat la 66-54, însă Gaz Metan nu a renunţat la luptă şi a dus scorul la un incendiar 71-74 cu un minut înainte de final. Din păcate acest minut a fost gestionat mai bine de oaspeţi, care au dat lovitura decisivă prin Videnov, când mai erau 15 secunde din partidă.

Scor final, Gaz Metan - Krasnye Krylia Samara 77-80, pe sferturi 13-29, 20-15, 21-15, 23-21, începutul de partidă fiind fatal gazdelor, care puteau obţine o frumoasă victorie astăzi, ţinând cont şi de valoarea adversarului întâlnit.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost Willie Kemp cu 26 de puncte, în timp ce polonezul Michal Ignerski cu 25 de puncte s-a dovedit a fi o achiziţie extrem de importantă pentru oaspeţi.

Următorul meci al celor din Mediaş în această competiţie va avea loc pe 28 ianuarie când baschetbaliştii noştri vor evolua în deplasare în compania liderului grupei, Tartu University Rock.

Alte știri din Baschet