Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Înfrângere amară pentru ”acvile”Mircea Roșca / SportPictures.eu
15 Nov 2020

Înfrângere amară pentru ”acvile”

Cel de-al doilea și ultimul meci al selecționatei României din cadrul turneului de calificare de la Riga contând pentru grupa D a preliminariilor Campionatului European - EuroBasket 2021, a adus o înfrângere mai puțin scontată. Chiar și în situația în care lotul a fost grevat de o serie de absențe notabile, echipa naţională a făcut o a doua jumătate de meci foarte slabă și a pierdut cu scorul de 74:91 (27:19, 17:18, 14:31, 16:23) jocul contra Danemarcei, echipă clasată până astăzi pe ultimul loc al grupei fără vreo victorie la activ.

Un prim sfert câștigat categoric cu 27 de puncte înscrise ne dădea speranțe pentru o victorie ce ar fi putut menține naționala în lupta pentru locul secund în grupă, cu o firavă șansă de a obține calificarea la turneul final ca urmare a clasamentului locurilor 2 din grupe. Danezele au echilibrat jocul în sfertul secund și tehnicianul ”acvilelor”, turcul Ayhan Avci, a simțit schimbarea de ritm din rândul elevelor sale și a încercat să le cravașeze. Cu toate acestea, nordicele au pus stăpânire pe joc în a doua parte a sa, cu aruncări de 3 care au curs una după alta într-un ritm ce a măcinat încrederea tricolorelor. Înfrângerea este dureroasă pentru fetele noastre deoarece nu au reușit să gestioneze un avans consistent, de 15 puncte, 40:25, pe care îl aveau la jumătatea sfertului secund.

Cele mai bune jucătoare din rândul ”acvilelor” au fost Annemarie Godri-Parau (19 puncte, 9 recuperări, 2 assist-uri) și Gabriela Mărginean (17 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă).

În celălalt meci al grupei, Italia a învins Cehia, scor 69:63.

 

Clasamentul grupei D este următorul:

1. Cehia               4              3              1              269:244                 7

2. Italia                4              3              1              293:265                 7

3. Danemarca      4              1              3              282:310                 5

4. România          4              1              3              271:296                 5

 

Ultimele două runde ale grupei sunt programate pe 4 și 6 februarie 2021, România - Cehia și Italia - Danemarca, respectiv România - Italia și Danemarca - Cehia.

La turneul final se califică câștigătoarele celor 8 grupe și 4 formații din topul formațiilor de pe locul 2.

Alte știri din Baschet