Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Futsal
Informatica Timișoara s-a calificat în Main Round-ul UEFA Futsal Champions LeagueBogdan Balas / SportPictures.eu
02 Sep 2018

Informatica Timișoara s-a calificat în Main Round-ul UEFA Futsal Champions League

Succes de prestigiu pentru Informatica Timișoara, supercampioana României la futsal, care sâmbătă seară a obținut biletele pentru Main Round-ul UEFA Futsal Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi din lume.

Învingătoare joi în primul meci al Grupei H, 9-2 cu Osmanlispor, campioana Turciei, Informatica a jucat partida decisivă sâmbătă seară, în compania echipei Lynx Futsal Club. Campioana Gibraltarului trecuse vineri de Osmanlispor cu scorul de 5-2, confruntarea devenind astfel o adevărată finală a Grupei H, grupă găzduită de Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara.

Cu șapte spanioli, un brazilian, un columbian, un argentinian și un singur jucător din Gibraltar, Lynx lăsase o impresie bună după succesul în fața campioanei Turciei, doar că Informatica Timișoara nu i-a dat vreo șansă în „finala” Grupei H. Trupa lui Robert Lupu a început tare partida, iar prima repriză, la finalul căreia conduceau cu 4-0, a fost una aproape perfectă.

La reluare, tot bănățenii au fost cei care au marcat, de încă două ori, reușind în același timp să păstreze poarta intactă. Internaționalul român Savio Valadares a făcut din nou o partidă bună, fiind unul dintre remarcații lui Robert Lupu. Sosit în această vară la Timișoara, Liviu Ruxandari a jucat excelent și a înscris de două ori.

La prima apariție într-o competiție europeană, Informatica Timișoara reușește astfel o performanță uriașă, mai ales în condițiile în care în această vară a pierdut trei dintre oamenii de bază din ultimii doi ani, Miloš Simić, Stefan Rakić și Felipe Oliveira.

Informatica Timișoara va evolua în Main Round-ul UEFA Futsal Champions League la Riga, acolo unde se vor desfășura partidele din Grupa a 7-a, și din care mai face parte FK Nikars, campioana Letoniei, gazda grupei. Bănățenii își vor afla celelalte două adversare din Grupa a 7-a a Main Round-ului Ligii Campionilor în această seară, după încheierea tururor meciurilor din turul preliminar. Partidele din Main Round se vor disputa luna viitoare. Doar prima clasată se va califica în Elite Round-ul competiției.

 

sursa: frf.ro

Alte știri din Futsal