Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Yachting
Incognito, Jackpot și Tortuga - câștigătorii Alpha Bank Regatta
24 Iul 2017

Incognito, Jackpot și Tortuga - câștigătorii Alpha Bank Regatta

Incognito, Jackpot și Tortuga au fost câștigătorii Alpha Bank Regatta la clasele ORC A, ORC B si respectiv ORC C, regatta de bărci mari care s-a desfășurat în perioada 20-22 iulie pe Marea Neagră, organizată de LifeHarbour Limanu și Nautic Yachting Club, sub autoritatea Federației Române de Yachting.

Daca la ultima regatta vântul foarte puternic a crescut adrenalina competiției, de această dată, tot vântul i-a încercat pe competitori în sens contrar, testându-le răbdarea, cel puțin în prima zi în care s-a desfășurat cursa offshore programată pe o distanță de aproximativ 24 de mile marine, în zona Mangalia - Costinești. În cea de-a doua zi a concursului, când au fost alergate 3 curse inshore în zona Mangalia, vântul s-a ”jucat” trecând de la o intensitate la alta, pe parcursul celor aproape 5 ore de cursă.

La clasa ORC A, locul I a fost ocupat de echipajul Incognito, SetSail câștigând poziția secundă pe podium, iar echipajul My Way obținând locul al III-lea.

Câștigătorii podiumului la clasa ORC B de la regatta anterioară și-au menținut pozițiile și la Regatta Alpha Bank, podiumul fiind ocupat de Jackpot, Constanza și Adria (locurile I, al II-lea si respectiv al IIl-ea).

La clasa ORC C, câștigătoarea ultimei regatte - Getika - a luat de aceasta dată, doar locul al III-lea, pe primele două poziții ale clasamentului situându-se Tortuga (locul I) și Hope 02 (locul al II-lea).

La Alpha Bank Regatta au participat 36 de ambarcațiuni, dintre care 17 la clasa ORC A, 12 la clasa ORC B și 7 la clasa ORC C. La concurs a participat și un echipaj din Bulgaria – LZ Yachting – înscris la clasa ORC A.

Alte știri din Yachting