Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Începe bătălia pentru Cupa RomânieiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
15 Sep 2015

Începe bătălia pentru Cupa României

Sâmbătă, 19 septembrie, se va da startul într-o nouă ediție a Cupei României, competiție la care vor participa cele șase echipe din SuperLiga CEC Bank, într-o primă fază fiind programate calificările pentru semifinale.

Editia din acest an va fi cea cu numarul 70, competitia pornind la drum in 1914 cand Tennis Clubul Roman a cucerit primul trofeu. Cea mai titrata echipa in Cupa Romaniei este Steaua Bucuresti care s-a impus de 14 ori, in momentul de fata trofeul aflandu-se in posesia celor de la Timisoara Saracens.

Fata de sezonul precedent sistemul de desfasurare s-a modificat, iar in competitie vor lua startul numai echipele din primul esalon valoric, iar partidele vor avea caracter eliminatoriu, pentru stabilirea acestora luandu-se in considerare clasamentul la zi din SuperLiga CEC Bank.

In cursa vor intra pentru inceput patru echipe, Stiinta Baia Mare, CSM Olimpia Bucuresti, Dinamo Bucuresti si Universitatea Cluj, adica ocupantele pozitiilor 3-6 in SuperLiga CEC Bank, in timp ce primele doua clasate in primul esalon valoric, Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti sunt calificate direct in semifinale.

Astfel la debutul in editia 2015 a Cupei Romaniei, faza calificarilor pentru semifinale se vor disputa doua partide extrem de interesante si anume: Stiinta Baia Mare – Universitatea Cluj, respectiv CSM Olimpia Bucuresti – Dinamo Bucuresti, echipe care nu cu mult timp in urma s-au confruntat si in Cupa Regelui.

Cupa Romaniei va cuprinde trei etape, iar stabilirea castigatoarei se va face pe 4 octombrie la Iasi, locul in care se va desfasura marea finala. Anul trecut, in ultimul act Timisoara Saracens a invins pe Stiinta Baia Mare cu scorul de 19-14.

Ca un aspect interesant trebuie remarcat faptul ca in ultimii sapte ani nicio echipa nu a reusit sa-si apere trofeul castigat, ultima data Steaua Bucuresti trecandu-si in cont un hat-trick, se intampla in perioada 2005-2007.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby