Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Încă un pas spre calificarea la Cupa MondialăSportPictures.eu
01 Feb 2014

Încă un pas spre calificarea la Cupa Mondială

Astăzi, la Cluj, în prezența a peste 7.000 de spectatori, într-un decor hibernal, România a întâlnit Portugalia în Cupa Europeană a Națiunilor.

Ocupând locul 2, jucătorii noștri nu își permiteau un pas greșit. Mobilizarea, dăruirea și nu în ultimul rând calitatea jocului și a tacticii au făcut din acest meci un veritabil antrenament cu public. Stejarii au reușit să câștige clar, cu scorul de 24-0, la pauză 16-0. Lynn Howells a trimis în teren următorii jucători:

România: 1. Mihăiță Lazăr (Castres), 2. Andrei Rădoi (Ealying Pathfinders), 3. Paulică Ion (Perpignan), 4. Marius Sirbe (Tarbes), 5. Valentin Popîrlan  (RCM Timișoara), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Mihai Macovei  (St. Nazaire), 8. Stelian Burcea (RCM Timișoara), 9. Florin Surugiu (CSM București), 10. Valentin Calafeteanu (RCM Timișoara), 11. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12. Florin Vlaicu (RCJ Farul Constanța), 13.Csaba  Gal  (CSM Baia Mare), 14. Mădălin Lemnaru (RCM Timișoara), 15. Cătălin Fercu (RCM Timișoara).

Rezerve: 16. Eugen Căpățână (RCM Timișoara), 17. Andrei Ursache (Carcasonne), 18. Horațiu Pungea (Scarlets), 19. Cristian Munteanu (USRP), 20. Alexandru Mitu (CSM București), 21. Dorin Manole (Orthez), 22. Florin Ioniță (CSA Steaua), 23. Cristian Dinis (CSM Baia Mare).

Chiar dacă începutul partidei a fost mai prudent din partea noastră, cei care au marcat primii au fost stejarii, la jumătatea primei repriza. Vlaicu a reușit să transforme o lovitură de pedeapsă și aveam 3-0. A fost de atfel “semnalul” de atac al tricolorilor. Până la sfârșitul reprizei, Rădoi a reușit un eseu, iar Vlaicu (considerat de sportclasic.ro rugbystul anului 2013 în România) și-a făcut din nou datoria, transformând eseul și două lovituri de pedeapsă. La pauza scorul a fost de 16-0 pentru stejari. În repriza a doua am asistat la același scenariu, Vlaicu concretizând pe tabelă o lovitură de pedeapsă… 19-0. Portughezii au încercat să atace, însă apărarea noastră a fost extrem de exactă și nu le-a oferit nicio șansă să marcheze. Scorul final a fost stabilit de Gal, cu un eseu la colțul terenului, 24-0.

În celelalte meciuri din grupă, Rusia a învins în Spania cu 28-25 și Georgia a administrat un sec 35-0 Belgiei. Niciuna dintrre primele 3 clasate nu a luat punctul bonus (Georgia, România, Rusia)

În clasament conduc la egalitate de puncte Georgia și România cu 23 de puncte, urmate de Rusia cu 18 puncte, Portugalia cu 7 puncte, Spania cu 6 puncte și Belgia cu 5 puncte.

La sfârșitul săptămânii viitoare, România va juca în deplasare cu Rusia, alt pas important pentru calificarea la Cupa Mondială 2015. Potugalia va primi vizita Georgiei, iar Spania va juca cu Belgia.

Alte știri din Rugby