Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: În minim de seturi, după o mulțime de emoțiiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
05 Sep 2016

US Open: În minim de seturi, după o mulțime de emoții

Simona Halep pătrunde în sferturile de finală după un meci de mare intensitate cu o jucătoare foarte incomodă, un meci câștigat în minim de seturi, dar după o mulțime de emoții, fiecare punct fiind disputat feroce de cele două jucătoare de pe Louis Armstrong Stadium. Carla Suarez Navarro, locul 12 WTA, o tenismenă cu un profil oarecum asemănător cu cel al campioanei noastre, a ținut-o în priză pe Simona cu raliuri lungi și lovituri puternice, etalând aceeași abilitate de a schimba cursul punctului și de a trece din defensivă în ofensivă.

Spanioloaica a avut, însă, nevoie de patru ghemuri pentru a intra cu adevărat în meci, compatrioata noastră având din nou, la fel ca în toate meciurile anterior jucate în turneu, un start fulminant cu două break-uri câștigate. Reculul a venit în mod natural în jocul constănțencei după forcing-ul de debut și Suarez Navarro și-a făcut pentru prima dată serviciul. Conștientă că în fața Simonei nu are cum să câștige decât dacă joacă mai agresiv decât în zilele ei bune, spanioloaica a avansat mai mult la fileu și a închis 5 din cele 6 acțiuni cu punct în favoarea sa, obligând-o pe adversara sa să cedeze pentru prima dată serviciul și se apropie la 4-2. Perfecționistă, Simona se cravașează mental la fiecare punct pierdut și lasă să răbufnească surplusul de tensiune în anumite momente, alegerea sa nefiind una rea. Golită de tensiune, trece peste break-ul cedat și îl recuperează imediat după un ghem în care a condus cu 0-40 și a fructificat a patra șansă, apoi pune capăt setului pe propria lansare.

Jocul se înăsprește în partea sa secundă, Carla neputându-și ierta faptul că a pierdut primul set în această campanie de la Flushing Meadows. Nu are, însă, contraargumente la jocul Simonei, care continuă să stea în spatele liniei de fund și să fie la fel de mobilă și agresivă și când atacă ca și atunci când ofensiva Carlei are cea mai mică fisură. Dacă după primul set statisticile arătau un echilibru paradoxal în privința loviturilor câștigătoare și a greșelilor neforțate – 10/10 Suarez Navarro, 10/9 Halep – constănțeanca greșește mai puțin în partea a doua și face un al doilea break în ghemul 7, apoi se pregătește să încheie partida pe propriul serviciu la 5-3. O ”emergency toillet break” solicitată de spanioloaică o scoate din ritm pentru două ghemuri, apoi domină autoritar schimburile de mingi și pune capăt partidei după o oră și 38 de minute cu 6-2, 7-5.

Ajunsă în sferturi, Simona va juca, cel mai probabil, cu liderul mondial Serena Williams, americanca urmând să dispute în această seară meciul său din optimi contra Yaroslavei Shvedova.

Alte știri din Tenis de câmp