Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Ilie Năstase: Acești copii pot juca la Roland Garros
31 Mai 2015

Ilie Năstase: Acești copii pot juca la Roland Garros

Fostul mare jucător Ilie Năstase, prezent, duminică, la Centrul Național de Tenis, la finalele de simplu ale Dr. Oetker Junior Trophy, a declarat că o parte dintre copiii care au participat la competiție pot juca în câțiva ani la Roland Garros.

"Sunt jucători foarte buni pentru vârsta lor, noi jucam cu mingi uzate și numai pe sus, noroc că nu treceau avioane pe acolo. E altă perioadă, alt tenis. Copiii ăștia, cum spunea și domnul Cosac, poate că în câțiva ani vor juca la Roland Garros."

Smaranda Corneanu a câștigat Dr.Oetker Junior Trophy, cel mai mare turneu pentru juniorii U14 (categoria 1), după ce a învins-o în finală, scor, 6-2 7-5, pe Carmen Roxana Manu. Filip Cristian Jianu a fost învins, scor 6-4 7-5, de Adrian Andreev, în finala acestei competiții.

„Văzând aceste meciuri, am ferma convingere că acești copii vor fi schimbul de mâine, vor fi viitorul tenisului românesc și vor reprezenta cu succes România. A fost o ediție foarte reușită în care am avut parte de meciuri foarte disputate, în care am văzut la lucru copii foarte talentați și am convingerea că vor fii performerii de mâine. Daca aceasta competitie s-a disputat în același timp cu turneul de la Roland Gaross, am convingerea că în 5-6 ani acești copii vor fi prezenți pe tabloul principal de la Roland Garos", a declarat președintele FR Tenis, George Cosac, prezent la ceremonia de premiere a Dr. Oetker Junior Trophy.

Perechea Filip Jianu / Nini Dică a câștigat, sâmbătă, Dr. Oetker Junior Trophy, după ce s-a impus în fața echipei româno-bulgare formată din Mihai Marinescu și Adrian Andreev, scor 6-4, 6-3.

Perechea Roxana Manu / Raluca Floca-Oprea a fost învinsă de principalele favorite Helena Pellicano / Marta Kostyuk, scor 7-6(4), 6-4, în finala celui mai mare turneu pentru juniorii U14 care se desfășoară în această săptămână în România (categoria 1).

Alte știri din Juniori