Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ITF Poitiers: Două românce în sferturi, una în finalăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
27 Oct 2016

ITF Poitiers: Două românce în sferturi, una în finală

Ambele românce rămase în concurs în proba de simplu a Internationaux Feminins de la Vienne, turneu ITF 100k ce se dispută în Franța, la Poitiers, au obținut calificarea în sferturile de finală ale competiției.

Monica Niculescu a învins-o cu 4-6, 6-4, 6-3 pe Aliaksandra Sasnovich, clasată pe locul 126 WTA, și va juca în sferturi cu a șasea favorită, Lauren Davis, locul 72 WTA. Dacă victoria Monicăi Niculescu în fața jucătoarei din Belarus era oarecum scontată datorită statutului slătinencei de principală favorită a tabloului, Gabriela Ruse a provocat o nouă surpriză eliminând-o pe favorita numărul 5 a tabloului, japoneza Nao Hibino, locul 85 WTA. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât aceasta a fost obținută în puțin mai mult de o oră cu scorul 6-2, 6-2, creșterea în calitatea jocului prestat aducându-i Gabrielei și un salt consistent în clasament. Dacă săptămâna aceasta ea este situată pe locul 278 WTA, prestația de la Poitiers aducându-i în acest moment un salt de încă 28 de locuri pentru un nou ”career high” 250 WTA. În sferturi, jucătoarea care pe 6 noiembrie va împlini 19 ani va juca împotriva franțuzoaicei Pauline Parmentier, locul 69 WTA și cap de serie numărul 2.

La dublu, perechea Alexandra Cadanțu / Nicola Geuer (Germania) va juca pentru trofeu după ce astăzi a obținut succesul 7-5, 2-6, 10-8 în semifinala disputată contra perechii britanice Jocelyn Rae / Anna Smith.

Alte știri din Tenis de câmp