Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ITF: Dinu și Antonescu câștigă la București și Curtea de ArgeșBogdan Iordache / Mediafax Foto
02 Iul 2017

ITF: Dinu și Antonescu câștigă la București și Curtea de Argeș

În săptămâna care tocmai s-a încheiat în țară s-au derulat două turnee ITF de categoria 15k câștigate de reprezentanți ai școlii românești de tenis. La Centrul Național de Tenis din București s-a disputat astăzi finala turneului feminin, în care s-au întâlnit Cristina Dinu și Georgia Andreea Crăciun. Dinu, 24 de ani, locul 323 WTA și principală favorită a tabloului de simplu, s-a impus în fața mult mai tinerei sale adversare, 17 ani și locul 516 WTA, cu scorul de 6-3, 6-3 după o oră și jumătate de joc.

În turneul cu numărul 5 din seria Romania Futures, Vasile Antonescu a întors spectaculos meciul din finala de la Curtea de Argeș și s-a impus cu 2-6, 6-4, 6-1 în fața favoritului numărul 5, austriacul Thomas Statzberger, locul 653 ATP. Constănțeanul în vârstă de 27 de ani clasat pe locul 794 ATP a revenit în setul secund de la 2-1 cu break în față în favoarea austriacului pentru 4-4, apoi a înscis setul cu un break. Austriacul a căzut total în decisiv și a mai bifat un singur ghem la 5-0 pentru Antonescu.

Pe lângă victoria în turneu a lui Antonescu, merită remarcată prestația curajoasă a lui Filip Jianu, bucureșteanul în vârstă de 15 ani care are în palmares 2015 Tennis Europe Junior Masters și titlul de dubu la Les Petits As în același an a trecut două tururi și l-a învins pe favoritul numărul 4, italianul Claudio Fortuna, locul 535 ATP, pentru ca în sferturile de finală să cedeze în fața lui Antonescu.

Alte știri din Tenis de câmp