Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Howells: "România trebuie să-și adapteze jocul în funcție de adversar"Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Sep 2015

Howells: "România trebuie să-și adapteze jocul în funcție de adversar"

Naționala României trebuie să-și adapteze jocul în funcție de adversar la Cupa Mondială 2015, a declarat selecționerul Lynn Howells într-un interviu pentru site-ul Federației Române de rugby.

România trebuie să arate că "are un rugby bun, de calitate", potrivit lui Howells, care pregătește debutul "Stejarilor" la Cupa Mondială, ce va avea loc pe 23 septembrie, contra vicecampioanei mondiale, Franța.

"Ca antrenor, pentru mine e important să arătăm în fiecare meci că România are un rugby bun, de calitate, că intrăm cu gândul că putem câștiga meciul și facem cel mai bun rugby al nostru. Cred că este important să arătăm lumii rugby-ului că putem juca împotriva echipelor din primul eșalon valoric și, dacă vom face asta, cred că va fi bine. Trebuie să înțelegem cât mai bine planul de joc și să ne adaptăm jocul la fiecare din echipele pe care le vom întâlni", a afirmat antrenorul galez.

Despre elevii săi, el a spus: "Trebuie să înțeleagă (...) că vom juca meciuri în care trebuie să ne schimbăm stilul de joc, să ne adaptăm, să găsim soluții din mers. Sunt de trei ani aici, poate la început a fost greu acceptat un plan de joc, însă în timp, văzând că unele lucruri s-au schimbat în bine și fiind și rezultate, a început să fie acceptat ca fiind cel mai bun lucru. Ați văzut și cu Tonga, România nu ar fi avut nicio șansă să marcheze pe treisferturi, ci doar purtând balonul pe grămadă, făcând un joc fizic".

Howells a comentat selecția făcută: "Nu a fost o selecție ușoară, toți au muncit foarte mult, au progresat în acești ultimi ani, ceea ce a făcut ca alegerea să fie dificilă. Pentru mine a fost important ca fiecare jucător să știe cu exactitate unde se află cu pregătirea pentru Cupa Mondială, cât de pregătit este, apoi experiența pe care o are, dar și dorința fiecăruia de a fi in teren.(...) Alegerea finală a fost o combinație de mai multe lucruri. (...) La sfârșit a fost doar o alegere legată de cel mai bun jucător pentru postul respectiv".

El a explicat de ce merge în Anglia cu trei mijlocași la grămadă: "Dacă alegeam doar doi numărul 9 și unul se accidenta, am fi avut o problemă. Așa avem o variantă de rezervă. Această alegere ține de a păstra siguranța pozițiilor cheie în echipă, nr. 2, nr.9, de a păstra structura echipei".

Întrebat care sunt așteptările în ce privește înaintarea, el a răspuns: "Toți știu că este cea mai puternică armă a Romaniei și aștept ca pachetul de înaintare să se bată de la egal la egal cu toți adversarii pe care îi va avea în față. Cred că avem puterea să facem asta, trebuie să fim mai preciși în tușă, pentru că în ce privește zonele de contact stăm bine, pregătirea fizică este și ea bună. Pentru mine, înaintarea va avea un rol crucial în meciurile pe care le vom juca la Cupa Mondială".

"Niciunul dintre acești jucători nu este obișnuit să joace în fața a 60.000 de oameni", a subliniat el, adăugând: "Ceea ce va fi și mai greu, este că vom juca seara".

"Cred că avem posibilitatea să facem o surpriză pe treisferturi într-un meci sau două", a estimat tehnicianul.

România face parte din Grupa D la Cupa Mondială și va debuta pe 23 septembrie, contra reprezentativei Franței, vicecampioana mondială, pe Stadionul Olimpic din Londra, după care pe 27 septembrie, pe Wembley, va întâlni naționala Irlandei, deținătoarea trofeului Six Nations, pe 6 octombrie, la Leicester, va avea loc meciul cu echipa Canadei, ultima partidă din grupă urmând să o susțină pe 11 octombrie, la Exeter, contra Italiei.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Rugby