Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Horia Tecău: Avem nevoie de suporteri. Ne place să jucăm cu sala plinăMircea Rosca / SportPictures.eu
01 Feb 2018

Horia Tecău: Avem nevoie de suporteri. Ne place să jucăm cu sala plină

Echipa națională a României, aflată în aceste zile la Piatra Neamț, unde va juca în 3 și 4 februarie cu Luxemburg, în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, a susținut miercuri conferința de presă de prezentare a jucătorilor care ne reprezintă în acest moment. Gabriel Trifu, nou căpitan-nejucător al echipei României, i-a convocat pe Marius Copil, Horia Tecău, Florin Mergea, Nicolae Frunză și Bogdan Borza.

Impresionați de primirea de care au avut parte la Piatra Neamț, componenții echipei noastre au avut un mesaj special pentru supoterii români: Ne place să jucăm cu tribunele pline. Veniți să ne susțineți!

Dar iată ce au declarat toți cei prezenți la întâlnirea cu presa.

Gabriel Trifu

Sunt la primul meci al meu ca şi căpitan de echipă. În anii precedenţi am fost antrenor sub conducerea lui Andrei Pavel. Le mulţumesc jucătorilor pentru participarea la lot. După părerea mea este cea mai bună echipă a României pe care o putem alinia. Toată lumea aici s-a străduit să avem cele mai bune condiţii, sala este foarte frumoasă. Este un meci pe care îl tratăm cu seriozitate, chiar dacă pe hârtie suntem favoriţi. Avem un drum lung de parcurs pentru a accede în prima Grupă Mondială. Sper să muncim toţi, umăr la umăr, pentru a realiza acest lucru.

Bogdan Borza

Ne dorim foarte mult să câştigăm şi să trecem mai departe. Sperăm să avem susţinerea publicului şi să fie un week-end foarte frumos pentru noi. Vă daţi seama că pentru mine este o experienţă foarte bună să fiu alături de jucători aşa buni ca Marius, Florin, Horia... Învăţăm foarte multe lucruri de la ei, sperăm să ne ajute pe viitor.

Marius Copil

De multe ori clasamentul ATP la Cupa Davis nu contează. Se întâmplă ca jucători care nu stau bine în clasament să joace mult mai bine în Cupa Davis. Aşa cum sunt unii care au un clasament bun, dar pierd în Cupa Davis. Nu trebuie să fim siguri că am câştigat pentru că sunt cinci meciuri pe care le avem de disputat. Trebuie să intrăm pe teren şi să dăm 100%, iar la sfârşit vom vedea rezultatul. E clar că plecăm cu prima şansă, avem foarte mare încredere în noi, dar nu va fi un meci uşor.

Cred că acest sistem noi avantajează echipa mai slabă, pentru că mulţi dintre ei nu sunt obişnuiţi să joace 3 din 5. Dar ne vom adapta.

Horia Tecău

Avem suficientă experienţă în Cupa Davis ca să ştim că nu trebuie să subestimăm niciun adversar şi nicio echipă în funcţie de clasamente. Abordăm acest meci ca şi cum am juca împotriva celei mai bune echipe. Aşa vom fi cel mai bine pregătiţi pentru acest meci. Cu atât mai mult, nu îi cunoaştem pe jucătorii luxemburghezi şi va trebui să îi ghicim pe parcurs. Nu avem de unde să aflăm informaţii despre ei, va fi o surpriză. De aceea va trebui să tratăm această întâlnire foarte serios. Ne dorim să câştigăm toate meciurile, să evoluăm bine şi să trecem în turul următor. Ne bucurăm de condiţiile pe care le-am găsit la Piatra Neamţ, terenul este superb, sala e frumoasă. Aşa că avem toate condiţiile să evoluăm bine în acest week-end. Mulţumim organizatorilor pentru acest meci.

Este un format destul de diferit acum, mie îmi plăceau meciurile cu 3 din 5 seturi. Erau meciuri plăcute. Dar trebuie să ne adaptăm repede, suntem obişnuiţi să jucăm şi 2 din 3 seturi. Cred că acest sistem favorizează un pic echipa cu şanse mai mici, dar ne vom mobiliza să începem bine meciurile şi să ne adaptăm.

Meciurile de Cupa Davis pe care le jucăm acasă sunt importante pentru că aici putem avea susţinerea publicului. Suntem entuziasmaţi să fim la Piatra Neamţ pentru prima dată. Eu nu am mai fost în Piatra Neamţ până acum. Pentru a avea condiţiile ideale, am avea nevoie şi de un public numeros şi gălăgios ca să ne susţină. Am înţeles că biletele se vând şi că cererea e mare. Îi aşteptăm în număr cât mai mare la sală pe cei care vor să vadă echipa de Cupa Davis a României.

Florin Mergea

Plecăm favoriţi în acest meci, dar nu e bine să ne culcăm pe o ureche. Avem câteva zile să îi studiem pe cei din Luxemburg. Suntem profesionişti şi ne vom face treaba aşa cum ştim indiferent de ce adversar avem în faţă. Cred că vom câştiga acest meci, iar el va fi un prim pas spre accederea în prima Grupă Mondială. În acelaşi timp, avem câţiva tineri lângă noi şi sperăm să creăm un nucleu bun aici şi să construim această echipă.

Avem jucători foarte buni de simplu, aşa că nu cred că este cazul în această întâlnire să joc la simplu. Poate în viitor.

Nicolae Frunză

Cum au spus şi băieţii, în Cupa Davis clasamentul nu e important, se pot întâmpla multe surprize. Dar noi sperăm să câştigăm şi să mergem mai departe. De fiecare dată după meciurile de la Cupa Davis suntem mult mai motivaţi. Informaţiile pe care le primim aici le putem folosi în turneele următoare.

 

sursa: frt.ro

Alte știri din Tenis de câmp