Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
Helmut Duckadam dă pronosticuri pentru faza grupelorSportPictures.eu
12 Iun 2014

Helmut Duckadam dă pronosticuri pentru faza grupelor

Doar câteva ore ne mai despart de startul celei de-a 20-a ediții a Campionatului Mondial de fotbal. Pe 12 terenuri din Brazilia se vor duela pentru trofeul suprem 32 de selecționate, fiecare cu obiectivele și ambițiile sale.

Ce poate fi mai frumos decât suspansul dinaintea unei asemenea competiții? Bineînțeles, întrebările, comentariile și pronosticurile au abundat în această perioadă. Oare va duce Brazilia recordul de titluri mai departe? Le va egala recordul ”squadra azzura”? Va reuși Spania ”dubla”? Va intra Olanda în rândul campioanelor? Va fi capabilă Argentina lui Messi să ridice a treia oară trofeul? Va putea Cristiano Ronaldo să facă mai mult decât Eusebio? Am avut ocazia să discutăm cu Helmut Duckadam, cel care a intuit într-o serie magică pentru fotbalul românesc și mondial traseul a patru baloane trimise de adversarii săi la penalty-urile finalei de la Sevilla, și să îi cerem pronosticurile pentru prima fază a mondialului, cea a grupelor. Iată care sunt în viziunea sa echipele care vor trece de grupe.

Grupa A: Brazilia nu are voie să facă vreun pas greșit și alături de gazde Croația are cele mai mari șanse de a merge mai departe de pe locul 2, însă Camerun este o echipă imprevizibilă și poate face o surpriză frumoasă.

Grupa B: Spania, deținătoarea en-titre a trofeului, și Olanda sunt marile favorite. Trebuie privit cu atenție Chile, o echipă care a arătat că poate furniza surprize.

Grupa C: Opțiunile merg către Columbia și Japonia, iar surpiza poate fi Grecia datorită unei echipe foarte experimentate.

Grupa D: O grupă foarte echilibrată, în care oricare dintre Italia, Anglia și Uruguay se pot califica. Sunt echipe cu mare experiență competițională și depinde strict de forma de moment și de adaptarea la condițiile de climă.

Grupa E: Franța și Elveția se vor califica fără a se înregistra surprize.

Grupa F: La fel ca la grupa E, favoritele sunt Argentina și Bosnia, care nu vor avea probleme cu contracandidatele lor.

Grupa G: Forța și experiența Germaniei și Portugaliei vor face diferența în meciurile din grupă, singura întrebare ce se poate ridica se leagă de ordinea finală în grupă.

Grupa H: Belgia este marea favorită a grupei, iar Rusia își va folosi atuul omogenității lotului.

Alte știri din Cupa Mondială 2014