Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Halep câștigă Qatar Total Open 2014AFP / Mediafax Foto
16 Feb 2014

Halep câștigă Qatar Total Open 2014

Simona Halep este performera săptămânii în tenisul feminin! Turneul de la Doha cu premii totale de 2.440.070 USD a fost cucerit de jucătoarea română la capătul unei săptămâni entuziasmante.

După un început cu emoții în turul doi al competiției, în care Simona a trecut în decisiv la tiebreak cu 7-5 de estonianca Kaia Kanepi, Simona a crescut permanent calitatea jocului prestat și nu a mai cedat niciun set în meciurile următoare disputate contra adversarelor sale, indiferent dacă acestea s-au numit Annika Beck (nr. 55 WTA), Sara Errani (nr. 7 WTA), Agnieska Radwanska (nr. 4 WTA) sau Angelique Kerber (nr. 9 WTA).

În finala de astăzi Simona a lovit fulgerător, adversara sa, Angelique Kerber, arătând în unele momente pur și simplu dezarmată în fața voinței, inteligenței și calității jocului prezentat de constănțeancă. ”Ecuația” a fost rezolvată de Halep în 65 de minute, cele două seturi fiind câștigate cu 6-2, 6-3. Kerber a fost aproape de Simona la numărul de lovituri câștigătoare – 19, în comparație cu 23 –, însă net inferioară la capitolul greșeli neforțate, cu 23 față de numai 9 ale Simonei. Constănțeanca a reușit un procentaj remarcabil – 48% – pe returul la primul serviciu al adversarei, iar un alt element de statistică ce merită remarcat este faptul că Simona nu a cedat niciun break pe parcursul meciului.

După câștigarea celei de-a șaptea finale de turneu WTA din cele 7 în care a ajuns (procentaj 100%!), Simona a primit un cec de 441.000 USD și 900 de puncte care îi permit ca de luni să urce un loc până pe 9.

Programul Simonei include meciul de marți contra franțuzoaicei Alize Cornet din primul tur al Dubai Duty Free Tennis Championships, turneu dotat cu premii totale în valoare de 2.000.000 USD, acolo unde este cotată cu a șaptea șansă de câștigare a titlului și pe traseul către finală o poate întâlni în semifinală pe lidera clasamentului Serena Williams.

Turneul va fi televizat de către canalul Digi Sport.

Alte știri din Tenis de câmp