Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
HCM Baia Mare se încoronează campioanăMarius Dumbraveanu / Mediafax Foto
25 Mai 2014

HCM Baia Mare se încoronează campioană

Într-o atmosferă incendiară, duminică 25 mai, spectatorii prezenţi la Sala Polivalentă din Baia Mare au fost martorii încoronării formaţiei locale HCM, drept campioană a României în ediţia 2014 şi pentru prima dată în istoria acestui club.

Elevele antrenorului Costică Buceschi au întâlnit pentru a cincea oară (patru victorii, o singură înfrângere) în acest sezon competiţional formaţia Corona Braşov, singura îndreptăţită să pună probleme maramureşenelor. Nu a fost cazul în această partidă decisivă, aportul terenului propriu, publicului şi de ce nu valoarea jucătoarelor înclinând categoric balanţa spre echipa care a demonstrat o constanţă remarcabilă în întrecerea internă, câştigând 26 din 27 de partide jucate până acum.

Deşi au început greoi, fiind conduse în primele minute cu 6-3, probabil emoţia de a juca cu medaliile de aur la gât spunându-şi cuvântul, băimărencele au echilibrat repede balanţa şi în minutul 8 au scris pe tabelă egalitate la 6, pentru ultima dată în această partidă. Restul sunt cifre seci care consemnează doar detaşare pas cu pas, la pauză diferenţa fiind maximă, 22-14.

După ce prima parte a fost dominată de concentrare şi emoţie, cea de a doua a fost rezervată spectacolului pentru public şi şansei rezervelor de a demonstra că pot fi oricând o soluţie eficace. Scorul, deşi a început să piardă din proporţii s-a păstrat totuşi imposibil de întors pentru adversare, finalul găsind sala în picioare şi pe tabelă un 38-33 mai mult decit onorant.

 

Au jucat:

HCM Baia Mare: Ungureanu (17 interventii), Cetăţeanu, Băbeanu - Ardean Elisei 6, Geiger 6 (2 din 7m), Buceschi 5 (2), Oltean 4, Marin 4, Tătar 4, Nechita 4, Maior Paşca 2, Szucs 1, Rudics 1 (1), Puiu 1, Bondar, Tomescu; antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs şi Ioan Belu; 

Corona Braşov: Mirca-Olariu (2), Dedu (7) - Brădeanu 9 (3), Chiper 8, Zamfir 6, Hotea 4, Manda 3, Apetrei 2, Briscan 1, Ţăcălie, Burghel, Raţiu, Tudor, Pricopi; antrenor: Bogdan Burcea;

 

Pentru campioane, mai urmează în grupa 1-3 un meci fără miză, cel de la Brăila, după un sezon în care HCM Baia Mare a câştigat tot ce se putea câştiga pe plan intern, Cupa României, Supercupa şi Liga Naţională.

Alte știri din Handbal