Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
HC Zalău rămâne pe loc de play-offSportPictures.eu
01 Mar 2014

HC Zalău rămâne pe loc de play-off

Vineri, 28 februarie, s-au desfăşurat două partide din cadrul etapei a 20-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, ambele având implicaţii în lupta pentru ultimul loc calificant în play-off.

La Zalău, trupa condusă de Gheorghe Tadici a primit vizita echipei aflate pe locul trei in clasament, HCM Roman. A fost un meci dificil pentru HC Zalău, dar gestionat bine pe începuturile de repriză, ceea ce a facut diferenţa în cele din urmă. În prima parte gazdele au avut în Maria Constantinescu jucătoarea ce le-a adus în avantaj , adversarele nereuşind decât să reducă din handicap, scorul pauzei fiind 11-9.  A doua repriză a început la fel ca prima, cu reuşite de partea Zalăului şi secetă în atac pentru handbalistele din Roman, scorul luând proportii, 20-12 în minutul 48. Deşi oaspetele au facut un joc bun în apărare în ultimele 5 minute , nu au mai avut totuşi forţa de a reveni decisiv, rezultatul final, 22-19, menţinându-le pe fetele lui Tadici pe ultimul loc de play-off, cu 31 de puncte.

În celălalt meci, viceliderul ACS Corona Braşov a întâlnit pe teren propriu o altă pretendentă la un loc de play-off, formaţia CSM Bucureşti, ,,proaspăt’’ antrenată de daneza Mette Klit. Bucureştencele au început curajos şi au reuşit să păstreze echilibrul pe tabelă în primele 20 de minute. A urmat apoi replica gazdelor, care s-au distanţat la trei goluri, dar nu au reuşit să păstreze acest avantaj până la pauză, scorul după 30 de minute fiindu-le favorabil cu o diferenţă minimă, 13-12. În partea a doua ardelencele au turat motoarele la maxim şi s-au desprins la patru goluri în primele 15 minute, ceea ce a fost suficient pentru a ramâne în avantaj tot meciul şi a câştiga cu 26-22.

În urma acestui rezultat, Corona Braşov îşi consolidează poziţia a doua, totalizând 49 de puncte, iar CSM Bucureşti rămâne pe locul 7, cu 27 de puncte, patru mai puţin decât HC Zalău.

Alte știri din Handbal