Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
HC Vaslui mai face o victimăSportPictures.eu
07 Mar 2014

HC Vaslui mai face o victimă

Ultimele două partide desfăşurate joi, 6 martie, în sferturile Cupei României la handbal masculin, au adus din nou în prim-plan o înfruntare cu final neaşteptat, divizionara secundă HC Vaslui continuând "gluma" din sferturi când au eliminat-o pe CS Caraş Severin, de data asta victima fiind mult mai titrata HC Minaur Baia Mare.

Dupa 10 minute de joc, divizionara A conducea deja cu 6-2, semnalul de alarmă fiind tras pentru cei care credeau că prestaţia din sferturi a fost o întâmplare. În minutul cu ghinion, 13, scorul devenea 8-3 şi băimărenii căutau soluţii în toate compartimentele. Nu era însă cea mai mare diferenţă între cele două echipe, până la pauză tabela consemnând şi un 15-9 în minutul 26, pentru ca ultimele minute să mai echilibreze balanţa, repriza terminându-se cu 16-13 pentru vasluieni. În partea a doua echipa surpriză, HC Vaslui,  a înscris gol dupa gol, nepermiţând adversarilor să se apropie la mai mult de 3 goluri, 21-18 în minutul 49, finalul fiind istorie, pozitivă pentru cei "mici", negativă pentru favoriţi. Scorul partidei, 28-22 pentru HC Vaslui (16-13 la pauză), permite divizionarei secunde să mai spere la o minune, sâmbătă, 8 martie, când vor juca semifinala.

În partida vedetă, campioana şi deţinătoarea Cupei, HCM Constanţa, a trecut la pas de viceliderul Ligii Naţionale, Potaissa Turda, ceea ce părea a fi o încleştare pe viaţă şi pe moarte, cel puţin prin prisma orgoliului turdenilor, transformându-se într-o plimbare pe faleză pentru "marinari".

Prima parte a părut mai echilibrată, avantajul constănţenilor după 30 de minute fiind minim, 15-14; a urmat apoi o lecţie de pragmatism, HCM punctând decisiv pe contraatac, după trei minute de la reluare scorul devenind 19-14. Până la finalul partidei s-a jucat fără emoţii, campionii câştigând la pas cu 29-22 şi având, cel puţin teoretic, o misiune facilă în semifinale, unde vor întâlni surpriza-surprizelor, HC Vaslui.

Alte știri din Handbal