Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Grupa a II-a valorică a Cupei României și-a stabilit finalisteleAndrei Luca / SportPictures.eu
18 Apr 2016

Grupa a II-a valorică a Cupei României și-a stabilit finalistele

În urma rezultatelor Înregistrate În etapa a V-a din Cupa României, grupa valorică secundă, CS Năvodari și Stejarul Buzău nu mai pot pierde prima poziție în Seria Albastră, respectiv Seria Roșie, astfel că cele două echipe se vor confrunta într-un baraj pentru accesul în sferturile de finală ale competiției.

CS Navodari s-a deplasat la malul Dunarii pentru partida cu RCM Galati, unde s-a impus cu rezultatul de 31-14, partida avand insa un istoric interesant. Elevii lui Cornel Suciu au condus cu 11-0 in mintul 20, dar gazdele au revenit si la pauza aveau un avatantaj de 14-11, victoria navodarenilor conturandu-se in partea secunda a jocului, in ciuda diferentei de scor succesul fiind fara bonus ofensiv. Pentru galateni, Cristi Boboc si Simion Popa au marcat cate un eseu, ambele reusite transformate de Gabriel Partenie, in contul echipei de la malul marii Onal Agiacai, Marian Pirvu si Vasile Perju reusind cate o finalizare in terenul de tinta advers, Alexandru Trandafir doua transformari, respectiv patru lovituri de pedeapsa.

In aceeasi Serie Albastra, RC Barlad a invins pe Bucovina Suceava cu rezultatul de 37-13, iar barladenii se vor deplasa in ultima etapa pe terenul lui CS Navodari intr-o partida de palmares, navodarienii asigurandu-si deja prima pozitie in clasamentul final.

Stejarul Buzau si-a trecut in cont a cincea victorie din tot atatea partide, in acesta runda elevii lui Costica Mersoiu invingand pe Stiinta Petrosani cu rezultatul de 42-11. Avand la dispozitie un lot restrans, cu o banca de rezerve incompleta, studentii din Valea Jiului nu au rezistat decat in prima parte a jocului cand tabela de marcaj a indicat scorul de 14-6, pentru ca apoi buzoienii sa obtina si bonusul ofensiv. Alin Dumitrache cu o dubla, Teodor Nitu, Madalin Baraulea, Andrei Gongu si Cristian Stuparu au fost marcatorii de eseuri din echipa Stejarului Buzau, toate incercarile fiind transformate de Teodor Nitu, pentru Stiinta Petrosani, Andrei Biro izbutind incercarea de onoare iar Andrei Borz doua lovituri de pedeapsa.

O surpriza placuta continua sa ramana CS Manastur, nou promovata in randul echipelor din al doilea esalon valoric, care a castigat disputa de pe stadionul din Sanicolau in fata celor de la CSU AV Arad, clujenii incununadu-si victoria si cu punctul bonus ofensiv. Rezultatul final fost de 29-19 cu cinci eseuri marcate de CS Manastur, autori Sorin Suciu, Alexandru Beldiman, Razvan Socaciu, Alexandru Ciobotari si Ovidiu Butoeru, acesta din urma reusind sa transforme doua din finalizarile in terenul de tinta al aradenilor.

Ultima etapa a fazei grupelor programeaza pe 23 aprilie partidele:
Seria Albastra:
23.04.2016, Stadion Unirea: Bucovina Suceava-RCM Galati
23.04.2016, Stadion Flacara: CS Navodari-RC Barlad

Seria Rosie:
23.04.2016, Stadion Iuliu Hatieganu: CS Manastur-Stejarul Buzau
23.04.2016, Stadion Stiinta: Stiinta Petrosani-CSU AV Arad

Alte știri din Rugby