Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Greu, dar succesSebastian Tataru / Mediafax Foto
28 Mar 2014

Greu, dar succes

După înfrângerea de la Campionatul Mondial din 2013, Naţionala României şi-a luat astăzi revanşa la Baia Mare, în primul meci amical din stagiul de pregătire al preliminariilor CE 2014, învingând la limită formaţia Germaniei, cu 33-32, la pauză 17-16.

Selecţionata condusă de Gheorghe Tadici, aflată în plină campanie de calificare la Europene, a început săptămâna de pregătire cu două meciuri în compania naţionalei de tineret, învingând în amândouă cu 38-27 şi 31-22. În faţa puternicei reprezentative a Germaniei, practic aceeaşi formaţie de la Mondiale, selecţionerul nostru nu a putut alinia cea mai bună formulă de echipă, lipsind Gabriela Dobre, care a suferit o ruptură de menisc, Gabriela Perianu cu o fractură de piramidă nazală, Diana Druțu suspectă de ruptură de menisc şi Cristina Neagu aflată în recuperare după o accidentare la umăr. În aceste condiții și-au făcut apariția printre tricolore handbaliste precum Janina Luca, Nicoleta Tudor sau Laura Oltean, jucătoare tinere dar de perspectivă.

Cu toate aceste probleme de lot, reprezentativa noastră a reuşit să se mobilizeze şi să anihileze prin forţa grupului valoarea vedetelor Germaniei, reuşind o victorie de moral în acest prim meci de verificare.

Marcatoarele noastre au fost:  Nechita 7, Buceschi 7, Brădeanu 5, Băbeanu 4, Elisei Ardean 3, Manea 3, Pintea 2, Ciuciulete 1, Oltean 1.

Cea de-a doua partidă dintre cele doua formaţii va avea loc tot la Baia Mare, sâmbătă, 29 martie, de la ora 17.00 si va fi transmisă în direct de DigiSport 3.

După aceste partide, tricolorele vor mai avea o scurtă reunire, între 14 şi 17 aprilie, pentru ca în 1 iunie lotul să fie convocat pentru meciurile oficiale cu Belarus din preliminariile CE din 2014, ce vor avea loc pe 11, respectiv 15 iunie şi vor conta pentru al doilea loc calificant din grupa a 6-a preliminară.

În primele două partide din grupă, România a fost învinsă de Norvegia, cu 25-23 şi 30-18, scandinavele fiind calificate deja la turneul final ce va avea loc în perioada 17-21 decembrie 2014 în Ungaria şi Croatia.

Alte știri din Handbal