Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
Glință, barem de calificare la JO, dar mai așteaptăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
26 Ian 2019

Glință, barem de calificare la JO, dar mai așteaptă

Între 25 și 27 ianuarie se desfășoară în Luxemburg prima etapă din acest an a LEN Swimming Cup, așa cum este denumită Cupa Europeană a competițiilor de natație. În cadrul sesiunii de după-amiază a primei zile, Robert Glință a câștigat proba de 100 de metri spate cu un timp de 53,83 secunde, ceea ce îl încadrează în baremul de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, însă rezultatul nu este luat în calcul de către FINA, federația internațională de natație, ci abia de la 1 martie, conform unei postări făcute pe pagina sa de Facebook de către Camelia Potec.

Rezultatul obținut de înotătorul în vârstă de 22 de ani legitimat la Dinamo București reprezintă un nou record al bazinului, precedentul - 54,00 secunde - fiind stabilit în urmă cu doi ani. Robert s-a impus în fața campionului european Kliment Kolesnikov, cronometrat cu 54,15 secunde, cea mai bună performanță a sa fiind recordul național de 53,32 secunde înregistrat în luna mai a anului trecut la București.

Câștigator al medaliei de argint a probei de 50 de metri la Campionatele Europene de la Glasgow din august 2018, piteșteanul născut la 18 aprilie 1997 este aproape de a-și asigura prezența la summit-ul mondial al mișcării olimpice. O performanță similară înregistrată le o competiție de același nivel organizată după data de 1 martie i-ar aduce a doua participare a sa la Jocurile Olimpice după cea din 2016 de la Rio de Janeiro, acolo unde s-a clasat pe locul 8 în finala principală a probei de 100 metri spate.

Alte știri din Natație