Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Gîrleanu, Dinu și Biro vor lupta pentru aur la Europenele de juniori din UcrainaRazvan Chirita / Mediafax Foto
22 Mai 2015

Gîrleanu, Dinu și Biro vor lupta pentru aur la Europenele de juniori din Ucraina

Pugiliștii români Cosmin Gîrleanu (cat. 44-46 kg), Florin Gabriel Dinu (50 kg) și Alberto Cristian Florin Biro (75 kg) vor lupta pentru medaliile de aur, sâmbătă, în finalele Campionatelor Europene pentru juniori de la Lvov (Ucraina).

Vineri, în semifinale, Cosmin Gîrleanu s-a impus la puncte în fața galezului James Probert (cat. 44-46 kg), la puncte, primind decizia din partea a doi din cei trei arbitri judecători. În ultimul act, Gîrleanu se va bate cu georgianul Sahil Alahverdovi, care s-a impus și el cu 2-1 (decizie split) în fața ungurului Alex Baki.

La cat. 50 kg, Florin Gabriel Dinu a câștigat la puncte în fața italianului Alessio Cangelosi (decizie în unanimitate, 3-0) și va boxa în finală cu ucraineanul Andrei Matiaș, care s-a impus (3-0) în semifinala cu englezul Thomas Roberts.

Alberto Cristian Florin Biro, vicecampion european de cadeți anul trecut, la Anapa (Rusia), l-a învins la puncte pe norvegianul Shamsudin Shamilov (cat. 75 kg), cu 3-0 (decizie în unanimitate), și va lupta pentru aur cu germanul Oronzo Birardi, victorios în fața irlandezului Antony John Jontson la puncte (decizie split, 2-1).

La competiție s-au aliniat 220 de sportivi din 27 de țări, România participând cu 8 boxeri.

Gala finală va avea loc sâmbătă, de la ora 15,00 (ora României), Ucraina, țara gazdă, având cei mai mulți reprezentanți, șapte, urmată de Azerbaidjan (6), Irlanda (4), Turcia (4) și România (3).

Alte știri din Juniori