Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Gino Iorgulescu, reales în funcția de președinte al LPFRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Oct 2017

Gino Iorgulescu, reales în funcția de președinte al LPF

Luni, 23 octombrie, au avut loc alegeri pentru mandatul 2017-2022 la Liga Profesionistă de Fotbal. Președintele în funcție, Gino Iorgulescu, a câștigat un nou mandat, fiind votat de 13 din cele 14 cluburi care constituie Liga Profesionistă de Fotbal, în timp ce contracandidatul său, Sorin Drăgoi, președintele ACS Poli Timișoara, a primit un singur vot. 

"Mulțumesc cluburilor pentru încrederea acordată. Au fost 11 propuneri din partea cluburilor ca să candidez pentru un nou mandat, iar asta mi-a dat încredere. Sper să îmi dea și putere de muncă pentru a crește acest produs. Vreau să creștem fotbalul și Liga Profesionistă de Fotbal, să creștem jucători și să facem ceea ce ne-am propus în programul pentru următorii cinci ani. Conform statutului, președintele trebuie să numească secretarul general, vicepreședintele și directorul economic și anunț că voi continua cu aceeași echipă. Împreună vreau să facem în așa fel încât fotbalul să aducă lumea la stadion, să crească ratingul televiziunilor și în același timp să creștem jucători care să ajungă la Liga I pentru a avea o echipă națională mult mai bună", a declarat Gino Iorgulescu.

"Mai întâi trebuie să facem o ierarhie a măsurilor, iar cele care sunt mai urgente pe alea le vom lua primele. Nu le-am luat până acum pentru că nu au fost în programul nostru, iar altele le-am dus în Comitetul Executiv și acolo ne-am lovit de opoziția celor de la federație. Noi ne vom bate pentru un drept de veto al LPF în cadrul Comitetul Executiv al FRF în ceea ce privește deciziile la nivelul Ligii I. Pentru că propunerile care sunt făcute de Adunarea Generală a LPF merg în Comitetul Executiv al FRF, iar noi acolo avem doar trei voturi. Și hotărăsc pentru Liga I alți membri cum sunt cei de la fotbal feminin, fotbal pe plajă sau în sală. Eu aș vrea ca propunerile LPF să se materializeze în Comitetul Executiv al FRF. Noi facem tot ce e posibil să schimbăm în Comitetul Executiv și să avem un drept de veto. Încercăm, dar și în vechiul mandat am avut încercări și ne-am lovit de opoziția celor de la federație. Nu e ceva inventat de noi, acest drept de veto există și la UEFA. Noi vrem doar să avem un cuvânt de spus în ceea ce privește fotbalul profesionist. Eu, cu toate că sunt mai în vârstă, fac mereu un pas către dialog și pentru asta fac de multe ori solicitări să am discuții cu președintele Burleanu. O să fac în continuare, pentru că dacă există bunăvoință putem să colaborăm mai bine și să îmbunătățim relațiile dintre LPF și FRF. Eu m-am întâlnit de mai multe ori cu președintele Burleanu, chiar și în particular. Sper mă mai întâlnesc cu dânsul"

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Fotbal