Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Gică Craioveanu a rămas în inima suporterilor spanioliRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
15 Apr 2019

Gică Craioveanu a rămas în inima suporterilor spanioli

Prestigioasa publicație sportivă spaniolă Marca a derulat un sondaj online care a avut ca scop stabilirea clasamentului celor mai apreciați jucători ce au evoluat de-a lungul timpului în formațiile celor 20 de cluburi care fac parte din LaLiga Santander. Sondajul a suscitat un interes enorm, peste un milion de cititori ai publicației exprimându-și voturile, iar rezultatele au fost publicate pe site-ul Marca în urmă cu o săptămână.

Alături de monștri sacri ai istoriei fotbalului precum Di Stefano (Real Madrid), Messi (FC Barcelona), Luis Aragones (Atletico Madrid), Luis Arconada (Real Sociedad) sau Kempes (Valencia), România este reprezentată de Gică Craioveanu, olteanul reușind o performanță deosebită fiind clasat pe primul loc în opțiunile suporterilor lui Getafe și pe locul 6 în clasamentul jucătorilor lui Villareal! Craioveanu a rămas în inima fanilor ”Azulones” și a obținut peste 4.400 de voturile lor, fiind urmat de Casquero cu aproximativ 1.900 de voturi, diferență consistentă ce este justificată de cele 120 de partide jucate în tricoul lui Getafe și cele 16 goluri înscrise între 2002 și 2006. Drept mulțumire pentru prestația sa pe parcursul celor patru sezoane, conducătorii clubului au plasat o statuie a sa în apropierea stadionului lui Getafe, singura a unui sportiv român peste hotare.

Gică a primit 593 de voturi din partea suporterilor lui Villareal, ocupând locul 6 în ierarhia jucătorilor care au îmbrăcat tricoul ”Submarinului galben” pentru care a evoluat în 120 de partide și a înscris 28 de goluri. Olteanul se află într-o companie selectă, în ierarhia primelor cinci poziții regăsindu-se Cazorla (3.700 voturi), Senna (3.200) Riquelme (3.000), Forlan (2.600) și Arrubarrena (601).

Alte știri din Fotbal