Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Germania, venim! Tricolorele câștigă mult mai clar returulPaul Ursachi / SportPictures.eu
13 Iun 2017

Germania, venim! Tricolorele câștigă mult mai clar returul

În ”Sportzentrum Alte Au” din Stockerau fetele pregătite de Ambros Martin au învins și în deplasare selecționata Austriei într-un meci contând pentru play-off-ul preliminariilor Campionatului Mondial de handbal feminin Germania și s-a calificat pentru turneul final programat în luna decembrie a acestui an.

Denisa Dedu a fost îngerul păzitor al porții echipei României pe care a ținut-o pe linia de plutire în momentele delicate când austriecele s-au depășit cu mult și aveau chiar și trei goluri în plus pe tabelă amenințând avantajul de cinci goluri cu care se încheiase partida tur de la Oradea.

Începutul de partidă a aparținut fetelor noastre care au condus cu două goluri 2:4 în minutul 10, însă elevele lui Herbert Muller revin treptat și impulsionate de Frey răstoarnă tabela și se distanțează la două goluri 12:10 în minutul 28. În lipsa contribuției majore a Cristinei Neagu, ținută permanent om la om, Cristina Zamfirescu înscrie pentru 12:11, apoi Denisa Dedu face minuni între buturi în ultimul minut, apără și un 7 metri, dar primește un gol în ultima secundă după o torpilă lansată de Kovacs. 13:11 este rezultatul pauzei, diferența mărindu-se imediat după reluare la trei goluri, însă tricolorele capătă consistență în defensivă și reușesc să dejoace jocul combinativ și dinamic al austriecelor, în timp ce Frey începe să fie citită de Denisa Dedu. Efectul se vede imediat pe tabelă, Vali Ardean restabilește egalitatea în minutul 41, 19:19, iar un minut mai târziu jucătoarea celor de la SCM Craiova ne-a adus după multă vreme în avantaj după un contraatac rapid. Faza se repetă la jumătatea reprizei cu aceeași finalizatoare după ce Udriștoiu înscrisese deja de la 7 metri și scorul a devenit 19:22. Silvia Tomescu și Vali Ardean punctează pe două contre și restabilesc diferența de cinci goluri din primul meci, apoi austriecele se prăbușesc și mai încasează goluri de la Udriștoiu, Neagu și Ilie, iar tabela indică un neverosimil 21:29 cu câteva minute mai înainte. Iulia Dumanska preia ștafeta Denisei Dedu și securizează poarta naționalei tricolore, iar Tomescu schimbă tabela pentru 21:30. După o pauză de aproape 14 minute Dedici înscrie pentru austriece, dar Tomescu reface imediat ecartul, apoi cu două minute înainte de final fetele noastre aveau +10 pe tabelă 23:33.

Se încheie Austria – România 24:33 (13:11), singura echipă din lume calificată la toate edițiile Campionatelor Mondiale și deținătoarea bronzului mondial își respectă statutul de favorită calificându-se pentru summit-ul din Germania.

Golurile României din partida de astăzi au fost înscrise de Neagu – 8, Udriștoiu, Perianu și Ardean-Elisei – câte 5, Tomescu – 3, Pintea și Ilie – câte 2, Dincă și Laslo – câte un gol.

Alte știri din Handbal