Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Gazul îneacă ViitorulSportPictures.eu
09 Mar 2014

Gazul îneacă Viitorul

Gaz Metan Mediaș a primit vizita constănțenilor de la Viitorul, aflați în căutarea de puncte pentru salvarea de la retrogradare.

Poate de aceea, nu întâmplător, prima ocazie de gol aparține oaspeților, în minutul 5. După o recuperare în terenul constanțenilor, Gavra este angajat pe culoar printre fundașii ardeleni și pătrunde în careu de unde șutează la colțul lung, dar balonul trece un pic pe lângă bara din stânga porții lui Pleșca. Un sfert de oră mai târziu, o recuperare a medieșenilor și o suită de bâlbe ale fundașilor constănțeni îi ajută pe jucătorii gazdelor să paseze până la marginea careului de 16 metri, de unde Florin Dan șutează nestingherit către vinclul porții lui Buzbuchi, însă mingea este de puțin afară. Meciul se derulează sub bagheta gazdelor, aflate la controlul acțiunilor, însă fără a avea acea doză de concretețe necesară pentru a face diferența pe tabelă. Viitorul replică firav, punctând numai pentru statistică la șutul lui Benzar din minutul 43, și astfel la pauză tabela indică un scor alb.

Reveniți de la vestiare, băieții lui Dulca sunt determinați să bifeze prima victorie în 2014 și au o ocazie bună de a trece în avantaj după numai opt minute de la reluare, când Tahar șutează frumos de la 30 de metri la îmbinarea barelor spre norocul lui Buzbuchi, rămas spectator. În minutul 58 Ciprian Petre este angajat pe partea stângă cu o diagonală și șutează bine pe colțul scurt deschizând scorul. Descătușați, medieșenii joacă dezinvolt și duc scorul la 2-0 în minutul 63. Buzbuchi respinge neinspirat o minge centrată lobat, din unghi, direct în piciorul lui Alex Munteanu, al cărui voleu din 11 metri poposește în plasă. Oaspeții au la rândul lor o ocazie prin Gavra, al cărui șut din interiorul careului este deviat în corner de Muth. Același Gavra este în centrul fazei de atac din minutul 74 a constănțenilor, mingea trimisă de el din mijlocul careului mare trecând peste transversala porții lui Pleșca. În replică Tahar îl servește pe Bawab în careu, șutul acestuia fiind scos în corner cu o paradă de Buzbuchi. Sub privirile lui Gică Hagi, Buzbuchi nu mai poate face nimic atunci când este bătut chiar de coechipierii săi. În minutul 80, Țîru încearcă să respingă o centrare a medieșenilor, însă, presat de Mărkuș, lobează mingea peste portarul echipei sale pentru un autogol care toarnă plumb în ghetele băieților de la Viitorul. Scorul final este stabilit de Bawab în minutul 92 cu un șut frumos la colțul lung, fără replică din partea lui Buzbuchi.

Gaz Metan – Viitorul 4-0 (0-0) și gazdele urcă pe 7 cu 30 de puncte, iar constănțenii sunt ”primii sub linie”, pe 15 cu 22 de puncte.

 

Gaz Metan Mediaș (antrenor Cristi Dulca): Pleşca - Trtovac, Muth, Frăsinescu, Buzean - Tahar, Fl. Dan - Al. Muntean (min. 81 Llullaku), Vitinho (min. 77 A. Mărkuş), C. Petre (min. 84 R. Avram) - Bawab

Alte rezerve: Vîtcă, Zaharia, Muth, Kaby

Viitorul Constanța (antrenor Bogdan Argeș Vintilă): Buzbuchi - Puţanu, Ţîru, Mitrea, Toşca - Al. Lazăr (min. 78 Mitriţă), Daminuţă - Năstăsie (min. 59 Băluţă), Benzar, Fl. Tănase - Gavra (min. 78 Axente)

Alte rezerve: Balauru, S. Moga, R. Marin, N. Dică

Alte știri din Fotbal