Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Gălățenii dispută finala Campionatului NaționalSorin Pană / SportPictures.eu
16 Mar 2015

Gălățenii dispută finala Campionatului Național

Meci de înalt spectacol și dramatism în primul meci al finalelor semifinalelor disputate astăzi pe gheața patinoarului Dunărea din Galați. Aproape de atingerea celei mai bune performanțe din istoria echipei, hocheiștii de la CSM Dunărea Galați au oferit propriilor suporteri suspans până în ultima secundă a jocului decisiv disputat contra campionilor en-titre, ”lupii” Coronei Brașov.

Oaspeții au început mai bine și au deschis scorul în minutul 8:42 prin Martin Saluga, dar până la pauză ucraineanul Sergii Chernenko a adus egalarea cu un gol senzațional, o mostră de tehnicitate cum rar se poate vedea pe un patinoar din România. Scăpat către poarta lui Fulop, Chernenko l-a depășit cu un dribling cu pucul trecut printre propriile patine pe fundașul advers, iar execuția portarului a devenit o simplă formalitate. Era minutul 17:52 și gazdele au intrat la prima pauză cu ascendent moral.

După o repriză secundă fără gol, tensiunea crește pe măsură ce finalul de meci se apropie. Când mai era aproape un minut până la final, Vitalii Donika le aduce pe gazde în avantaj (min. 58:57), dar la următoarea fază Corona egalează prin căpitanul Arpad Mihaly (min. 59:13). Extaz, agonie și iar extaz pentru spectatorii gălățeni, deoarece în minutul 59:31 Szabolcs Szocs marchează și aruncă în aer tribunele populate de peste 3.000 de spectatori.

Campioana este eliminată și Dunărea ajunge pentru prima dată în finala Campionatului Național, acolo unde de-a lungul timpului le-a fost blocat accesul de celelalte echipe din București, Miercurea Ciuc sau Brașov! Este o recompensă extraordinară pentru Cătălin Geru (45 de ani) și Viorel Radu (44 de ani), primul fiind pe gheață la cea mai mare performanță a hocheiului gălățean, Cupa României cucerită în 1988.

Alte știri din Hochei