Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Canotaj
Gala Canotajului Românesc 2018Stefan Racila / Mediafax Foto
12 Dec 2018

Gala Canotajului Românesc 2018

Federația Română de Canotaj a anunțat prin intermediul paginii oficiale de Facebook lista premianților Galei Canotajului Românesc 2018. Evenimentul a consfințit și a celebrat încă un an de excepție al acestui sport, an al Centenarului, în care canotajul a fost din nou numărul 1 în România și a adus 37 de medalii de la cele mai importante competiții ale lumii: Campionatele Mondiale și Europene de seniori, tineret și juniori, Cupele Mondiale și Jocurile Olimpice de tineret.

În deschiderea ceremoniei a luat cuvântul și a mulțumit sportivilor, antrenorilor, cluburilor, sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor și tuturor celor prezenți, Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, multiplă campioană olimpică și mondială, cea mai valoroasă canotoare a Secolului XX.

Partea cea mai semnificativă a Galei a fost aceea în care componenții loturilor reprezentative de juniori, tineret și seniori au fost premiați și sărbătoriți într-un cadru deosebit, oferit de Hotelul Caro din București. Sportivii Anului 2018 au fost desemnate campioanele mondiale de la dublu vâsle categorie ușoară, Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc, care au repetat excepționala lor performanță din 2017.

Un moment aparte l-a reprezentat acela în care reputatul antrenor Mircea Roman a primit diploma de excelență pentru întreaga sa activitate, de la președintele federației, Elisabeta Lipă. Ca o simbolică legătură a marilor performanțe românești, între cei care au oferit distincțiile sportivilor s-a aflat și cunoscutul Octavian Bellu, cel mai titrat antrenor al gimnasticii mondiale.

La Gală au mai luat parte personalități de prestigiu ale sportului românesc, foști campioni olimpici și mondiali, precum Camelia Potec, Laura Badea Cârlescu, Gabriela Szabo, Doina Melinte, Narcisa Lecușanu, Monica Iagăr și alții.

Au fost distinși, de asemenea, antrenorii loturilor de juniori, tineret și seniori, precum și reprezentanții Centrelor Olimpice de pregătire. Nu în ultimul rând, plachetele omagiale și premiile s-au îndreptat și către președinții marilor cluburi, CS Dinamo București, CSA Steaua București, CS Olimpia București, alături de CSM Călărași, CSM Timișoara și CS Botoșani.

 

Sursa: pagina oficială de Facebook a Federației Române de Canotaj

Alte știri din Canotaj