Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Gala „Ambasadorilor Turismului Românesc”SportPictures.eu
03 Feb 2014

Gala „Ambasadorilor Turismului Românesc”

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat, ca invitat de onoare, la cea de a II-a Gală a „Ambasadorilor Turismului Românesc” care s-a desfăşurat joi, 30 ianuarie 2014, la Bucureşti.

Alături de ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, gazda celei de a doua Gale, şeful diplomaţiei române a onorat contribuţia mai multor personalităţi marcante ale vieţii diplomatice, culturale şi sportive la promovarea imaginii României în lume ca ţară generatoare de excelenţă şi performanţă în numeroase domenii, acordând acestora titlul onorific de „ambasador al turismului”.

În alocuţiunea susţinută cu ocazia ceremoniei acordării titlului, ministrul Titus Corlăţean a declarat: „ Susţin acest proiect întrucât reprezintă un proiect inteligent care îşi propune să pună în lumină valorile României, şi prin aceasta România însăşi. Susţin şi m-am alăturat acestui proiect deoarece acesta exprimă respect faţă de cei care au stârnit şi stârnesc admiraţie faţă de ţara noastră în întreaga lume”.

Paşaportul onorific de ambasador al turismului a fost înmânat de către ministrul român de externe, actriţei Maia Morgenstern. Alături de aceasta, au mai fost onoraţi Dan Puric, Nadia Comăneci, Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, Dumitru Prunariu, Dinu Săraru, Constantin Chiriac, Mariana Bitang, Octavian Bellu, Nicolae Voiculeţ şi Helmuth Duckadam.

Informaţii suplimentare:

Ministerul Afacerilor Externe este instituţie parteneră în realizarea proiectului „România promovată prin valori”, iniţiat de ministrul delegat pentru IMM-uri mediul de afaceri şi turism în anul 2013. Personalităţile desemnate „ambasador al turismului românesc” se angajează să promoveze onorific imaginea României în lume participând şi contribuind la acest proiect care înglobează o serie de acţiuni de promovare a autenticităţii şi creativităţii româneşti prind realizarea şi difuzarea internaţională a unor producţii documentare de calitate, precum seria „Wild Carpathia” prezentat pe postul tv Travel Channel.

 

sursa: mae.ro

Alte știri din Business sport