Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
GP3: Debut cu problemeAFP / Mediafax Foto
12 Mai 2014

GP3: Debut cu probleme

Pilotul român Robert Vişoiu a debutat în anul 2014 în cadrul formulei GP3, concurând în perioada 9-11 mai pe circuitul Catalunyei, la Barcelona. Prima etapă din "antecamera" Formulei 1, aşa cum mai este denumită seria GP3, a fost una mohorâtă pentru tânărul nostru sportiv, precum vremea de afară. Cronometrat cu al 13-lea timp în antrenamentul oficial, în care a parcurs 15 tururi. Vişoiu a încheiat sesiunea de calificări de sâmbătă doar pe locul 15, rezultatul  fiind mai slab cu o secundă şi 3 zecimi decât cel de anul trecut.

Plecat din linia a 8-a în prima cursă, Robert a câştigat după start două locuri, apoi şi-a conservat poziţia a 13-a, pilotând fără să rişte nimic, adaptarea pe noua sa maşină pusă la dispoziţie de cei de la Arden fiind mai dificilă decât se aştepta.

În cursa a doua, plecat al 13-lea, pilotul român s-a confruntat cu o nouă problemă, manşa fiind influenţată de apariţia ploii. În aceste condiţii echipele au oscilat între pneurile de uscat şi cele de ploaie, alegerea echipei sale pentru final fiind gume slick, o alegere fericită ţinând cont de faptul ca Robert a reuşit să mai urce două poziţii, insuficient totuşi pentru a intra în puncte.

Runda următoare se va desfăşura în perioada 21-22 iunie pe circuitul Red Bull Ring din Austria, un circuit cunoscut pentru pilotul nostru, care speră să remedieze problemele de adaptare până atunci şi să facă o figură frumoasă.

Alte știri din Motorsport