Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Oină
Frontiera Tomis Constanța și Straja București se vor duela în finala Cupei RegeluiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
06 Mai 2016

Frontiera Tomis Constanța și Straja București se vor duela în finala Cupei Regelui

Astăzi, la Stadionul Arcul de Triumf din București, au avut loc semifinalele Cupei Regelui la oină, prima competiție oficială a sezonului 2016.

Frontiera Tomis Constanța s-a impus în deschidere cu scorul de 24-6 (8-2) în fața celor de la Poli Cluj. Dobrogenii s-au dovedit superiori la toate capitolele, ei demonstrând că rămân o echipă foarte valoroasă, în pofida problemelor care le-au stagnat pregătirea specifică. Frontiera a marcat prin patru lovituri de baston, un optim în jocul modern de oină, după care pe culoare a fost necruțătoare, în fața unei apărări deocamdată neexperimentate a clujenilor. Universitarii mai au de lucru, dar reprezintă o echipă cu potențial.

Mult mai tare a fost a doua semifinală, în care Straja București s-a impus in extremis cu 17-16 (7-10), în fața ambițioasei Energia Râmnicelu. Prima repriză a fost a buzoienilor, care au lovit 5 jucători adverși în timp ce bastonul bucureștenilor nu a fost grozav.

Partea secundă a fost una plină de dramatism. După câteva bătăi ratate la limită de Energia, Straja a recuperat grație experienței și paselor mai precise în careuri. Totuși, Energia putea ajunge în finală, deoarece a condus cu 16-15, însă mai avea un jucător pe traseu. Acesta s-a apărat cu succes pe culoarul de ducere, însă în careul 1 de pe culoarul de întoarcere, având brațele obosite și fără posibilitatea de a forma o grupă defensivă, a fost lovit.

Terenul a fost umed din cauza ploii torențiale căzute cu puțin timp înainte de fluierul de start.

Finala mică va deschide mâine regalul oinistic, la ora 9.30 urmând a se duela pentru medalia de bronz Energia Râmnicelu și Poli Cluj. La ora 11.00, finala mare va fi disputată de cele mai titrate echipe ale oinei românești, Frontiera Tomis Constanța și Straja București.  

Alte știri din Oină