Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Fotbal feminin: România, pe locul 37 în ierarhia FIFAMircea Rosca / SportPictures.eu
27 Dec 2016

Fotbal feminin: România, pe locul 37 în ierarhia FIFA

Naționala feminină de fotbal a României a avut poate cel mai dificil an din istorie, un an care se putea încheia cu o calificare la Campionatul European din Olanda. Tricolorele au ratat însă prezența în premieră la un turneu final, după ce au încheiat la egalitate barajul contra Portugaliei, 0-0 la Lisabona și 1-1 la Cluj-Napoca.

FIFA a dat publicității clasamentul mondial la nivel de echipe naționale. Deși a acumulat un plus de 13 puncte față de ultima actualizare a ierarhiei, România a coborât o poziție, situându-se în acest moment pe locul 37.

Pentru această recalculare a clasamentului au fost luate în considerare 121 de partide, Kenya jucând cele mai multe, 10 meciuri.

Pe prima pozitie se află echipa Statelor Unite ale Americii, campioana mondială și echipa cu care naționala noastră a dat piept, în două jocuri amicale, luna trecută. SUA au adunat 2.140 de puncte. Pe următoarele locuri se situează Germania (2.109 puncte), Franța (2.041), Canada (2.031) și Anglia (2.030).

Portugalia, adversara naționalei României din barajul pentru EURO 2017, a câștigat două poziții și, cu 1.595 de puncte, e în spatele primei noastre reprezentative, pe locul 38.

 

sursa: frf.ro

Alte știri din Fotbal