Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Fotbal feminin: România - Grecia 4-0, tricolorele merg la barajMircea Rosca / SportPictures.eu
20 Sep 2016

Fotbal feminin: România - Grecia 4-0, tricolorele merg la baraj

Echipa națională de fotbal feminin a României s-a impus cu scorul de 4-0 (2-0) în fața Greciei, în ultimul joc al grupei preliminare pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de anul viitor, din Olanda.

Tricolorele, pregătite de Mirel Albon, au condus cu 2-0 din minutul 15, după golurile marcate de Lunca și Ficzay. Deși adversarul a fost de o factură modestă, fetele noastre au reușit să perforeze poarta elenă târziu, abia în repriza secundă, când Vătafu, minutul 76, și Bâtea, minutul 79, au stabilit scorul final la 4-0.

Echipa României a terminat grupa pe locul secund, cu 16 puncte, în urma Franței, care s-a calificat direct la Campionatul European. România a terminat pe locul 7 în ierarhia locurilor secunde, fiind devansată de Rusia, care s-a impus în grupa ei cu 5-0 în fața Croației. În acest clasament au contat doar meciurile cu echipele clasate pe locurile 1, 3 și 4 în grupă. România și Rusia au fost la egalitate de puncte,10, dar golaverajul nostru, 9-6, a fost inferior față de al rusoaicelor, calificate direct la turneul final, cu golaveraj 12-8.

România mai are șansa unui baraj play-off, împotriva Portugaliei, care se va disputa în dublă manșă, pe 17 respectiv 25 octombrie. România nu s-a calificat niciodată la un turneu final al Campionatului European de fotbal feminin pentru senioare.

Alte știri din Fotbal