Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Florina Pierdevară și Alina Rotaru, bronz la Jocurile Mondiale MilitareAFP / Mediafax Foto
08 Oct 2015

Florina Pierdevară și Alina Rotaru, bronz la Jocurile Mondiale Militare

Florina Pierdevară și Alina Rotaru (ambele de la CSA Steaua) au cucerit medaliile de bronz, joi, la Jocurile Mondiale Militare de la Mungyeong (Coreea de Sud).

Pierdevară a terminat pe locul al treilea în proba de 1.500 m, cu timpul de 4:14.94. Selah Jepleting Busienei (Kenya) a câștigat aurul, în 4:07.58, iar italianca Margherita Magnani a luat argintul, cronometrată în 4:11.51. Pierdevară fusese aproape de podium și în proba de 800 de m, alergată luni și în care a încheiat pe locul patru.

Rotaru a luat bronzul la săritura în lungime, cu performanța de 6,33 m, fiind devansată în clasament de rusoaica Ekaterina Koneva, 6,39 m, și de belarusa Volga Sudorova, 6,36 m. Aceasta a fost a doua medalie de bronz cucerită de Rotaru la Mungyeong.

Delegația României are până acum un bilanț de cinci medalii, toate câștigate la atletism, două de argint, prin Valentin Toboc în proba de săritură în lungime și Bianca Răzor în proba de 400 m plat, și trei de bronz, prin Alina Rotaru, la săritura în înălțime și la săritura lungime, și prin Florina Pierdevară, la 1.500 m.

România participă la Mungyeong cu o delegație formată din 20 de sportivi, care concurează la scrimă, tir, judo, orientare, taekwondo și atletism.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Atletism