Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Florentin Ermurache, în Hall of Fame-ul SteauaMircea Rosca / SportPictures.eu
02 Apr 2016

Florentin Ermurache, în Hall of Fame-ul Steaua

Steaua CSM EximBank a celebrat un nou nume de legendă în istoria clubului. Sâmbătă, înaintea partidei cu CSM Oradea, militarii au sărbătorit alături de Florentin Ermurache introducerea tricoului său în Hall of Fame-ul roș-albaștrilor. Fostul jucător al Stelei a fost prezent la meci și a primit din partea președintelui Virgil Stănescu o plachetă onorifică. Programul Hall of Fame se desfășoară cu sprijinul lui Bobby Durbac (Durby Sports).

Florentin Ermurache s-a născut pe 30 aprilie 1960, la București si a jucat pentru Politehnica, Steaua și Dinamo București. Timp de 2 ani, a evoluat în divizia secunda în Franța. A fost campion național la juniori de 6 ori, iar la nivelul seniorilor, cu Steaua si Dinamo, a reușit să câștige campionatul de 8 ori. A făcut parte din toate loturile naționale ale României, fiind recunoscut ca titular pentru eficacitatea și pasiunea pentru baschet. Medaliat la Campionatele Balcanice de juniori și seniori, a făcut parte din prima echipă reprezentativă în peste 200 de jocuri internaționale, participând la 4 turnee finale ale Campionatelor Europene. Pentru performanțele realizate de-a lungul impresionantei sale cariere, a primit titlul Maestru emerit al sportului.

Florentin Ermurache își amintește cu plăcere de perioada în care domina, alături de Steaua, competiția internă: ”Am fost coleg de echipă și la liceu cu Netolitzchi, Brănișteanu și Căpușan. Așa că am avut noroc să ne cunoaștem foarte bine, să ne găsim ușor pe teren. Era foarte greu să pierdem, pentru că la Steaua eram prieteni, era un colectiv foarte unit. Performanțele obținute în acea perioadă s-au bazat pe valoarea și pregătirea jucătorilor, dar și pe inteligența antrenorilor de a menține o stare de spirit pozitivă atât pe teren, cât și în afara lui.”

 

sursa: steauabaschet.ro

Alte știri din Baschet