Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Echitație
Finalele Campionatului Național de obstacole se desfășoară în Regatul CailorMircea Rosca / Mediafax Foto
18 Sep 2014

Finalele Campionatului Național de obstacole se desfășoară în Regatul Cailor

Clubul Sportiv Regatul Cailor organizează, în perioada 18-21 septembrie, finalele Campionatului Național de obstacole și Marele Premiu al Municipiului București, la Clubul Sportiv Regatul Cailor, din comuna Adunații Copăceni, satul Varlaam, în județul Giurgiu.

După cum au anunțat organizatorii, sportivii vor concura pentru reputație, trofee și premii în valoare totală de peste 60.000 lei.

Valentin Canea, director al Clubul Sportiv Regatul Cailor, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES: ''Peste 150 călăreți de la 30 cluburi de echitație din întreaga Românie vor lua startul, începând de joi dimineața, la Finalele Campionatului Național de obstacole și la Grand Prix-ul Municipiului București. Finalele campionatului național pentru anul 2014 își vor desemna câștigătorii la următoarele categorii: copii, juniori, echipe, tineret, amazoane și forță. Forță înseamnă un parcurs de 6-7 obstacole, în care intră mai mulți concurenți. Apoi se fac baraje. Intră în baraj doar acei concurenți care nu au doborât un obstacol în parcursul anterior. Nivelul obstacolului poate să ajungă până la înălțimea de 1,90 m''.

O probă importantă este Marele Premiu al Municipiului București. La aceasta probă, înălțimea obstacolelor va fi de 1,30 m — 1,40 m și vor lua startul cei mai buni sportivi și cei mai buni cai din România.

Patrick Petre, legitimat la Clubul sportiv ''Felix Țopescu'' din București, a precizat la rândul său: ''Eu practic acest sport de opt ani de zile. Am participat la numeroase competiții naționale și internaționale, inclusiv peste hotare. Aștept cu mare nerăbdare să iau parte la întrecerea seniorilor, care va avea loc la Regatul Cailor''.

Întrecerile încep joi 18 septembrie, ora 9,00, cu probele rezervate amatorilor și debutanților. De joi și până duminică, concursurile sunt programate între orele 9,00 și 18,00.

Marele Premiu al Municipiului București are loc vineri după-amiază, prima manșă, cu înălțimea obstacolului la 1,30 m, iar manșa secundă se desfășoară duminică după-amiază, cu obstacole de 1,40 m. Competițiile sunt sprijinite de Ministerul Tineretului și Sportului și de Federația Ecvestră Română.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Echitație