Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Finala pentru locul 2
13 Dec 2013

Finala pentru locul 2

Germania a învins Ungaria (după ce la pauză era condusă cu 14-16) și ne-a lăsat doar șansa locului doi, loc care, în mod normal, dacă rezultatele din celelalte partide se înscriau în sfera normalului, ne-ar fi hărăzit ca adversar Polonia, evitând astfel echipe grele, ca Spania sau Norvegia.

Cu victoria pe buze, mesaj transmis înainte de începerea jocului și de Gheorghe Tadici, fetele noastre au început ezitant partida cu incomoda echipă a Cehiei, echipă care venea în acest meci cu al doilea atac al grupei (după Germania), însă cu o apărare fragilă, primind goluri cu multă ușurință. După o diferență de două goluri în favoarea adversarelor, ne-am revenit, și cu largul concurs al Paulei Ungureanu, care a avut alte câteva intervenții salutare (la fel ca în partida de ieri), am preluat conducerea, distanțându-ne la 3 goluri, apoi crescând avantajul până la 7 goluri la pauză (14-7), cea mai activă jucătoare din atac fiind Neagu, care ne-a facut să ne aducem aminte de ce era considerată la un moment dat cea mai bună jucătoare din lume.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru fetele noastre, care au repetat evoluția din ultima parte a primei reprize și au marcat pe bandă rulantă, ducând scorul la un 19-7 care ne-a adus aminte de vremuri mai bune. Probabil așa a gândit și antrenorul, care s-a decis să schimbe garnitura și să odihnească piesele grele pentru fazele următoare ale competiției, iar acest lucru s-a văzut imediat pe tabelă când, dupa un sec 8-1 pentru cehoaice, ne-am văzut la doar patru lungimi în fața lor (20-16). Tadici a schimbat din nou, înlocuind "speranțele" cu "experimentatele", și am început să creștem până la un final de 29-23 care ne-a adus locul doi în grupă și probabil Polonia ca adversar.

România va disputa meciul din optimi duminică, 15 decembrie la ora 20.15, având avantajul că va juca în aceeași sală și meciul următor și meciul din sferturi (cel mai probabil în compania Franței), dacă va trece de următorul hop!

Astăzi s-au disputat și celelalte două partide din grupă, Germania câștigând cu 26-25 meciul cu Ungaria, iar Tunisia impunându-se cu 24-15 în fața Australiei.

 

Clasamentul finala al grupei arată astfel:

1. Germania  10 pct

2. Romania  8 pct

3. Ungaria  6 pct

4. Cehia  4pct

5. Tunisia  2 pct

6 .Australia  0 pct

Alte știri din Handbal