Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Finala campioanelor pentru Simona Halep!AFP / Mediafax Foto
25 Oct 2014

Finala campioanelor pentru Simona Halep!

Cu un parcurs de invidiat în cea mai grea săptămână a tenisului mondial feminin, Simona Halep a deschis în stil de mare campioană poarta finalei de mâine de la Singapore. Turneul campioanelor, proba adevărului de la sfârșitul anului, va aduce pe scenă cele mai bune două jucătoare ale momentului: lidera la zi a clasamentului WTA, Serena Williams, și jucătoarea cu cea mai importantă evoluție în ierarhie, Simona Halep.

În semifinala de astăzi, constănțeanca a defilat în fața unei Agnieska Radwanska incapabilă să ofere un răspuns coerent jocului cvasi-complet al Simonei. Pornit cu un serviciu ezitant, jocul constănțencei a căpătat consistență pe măsură ce jocul combinativ, cu schimbare de direcție și variație a loviturilor, a devenit mai exact, ceea ce i-a permis să facă o serie de cinci ghemuri consecutive în primul set, apoi încheierea lui a venit fără emoții. O situație similară a fost și în actul secund, când un dublu break a dus-o pe Simona la 3-0, după care la 40-0 în ghemul 4 a intervenit un moment de relaxare de care a profitat jucătoarea poloneză și a recuperat din handicap. Un nou break al Simonei, urmat de un ghem alb a dus scorul la 5-1, după care meciul se închide la capătul a 70 de minute cu scorul 6-2, 6-2.

Finala de mâine dintre Simona și Serena, un meci care se va disputa pe cu totul alte coordonate decât cel de miercuri din grupa roșie, este încununarea unui an extraordinar pentru româncă și un vis împlinit pentru ea. O victorie a ei ar da mari bătăi de cap analiștilor pentru a găsi în arhive numele unei alte jucătoare care a învins-o pe Serena de două ori într-o săptămână și ar aduce o doză imensă de efuziune în rândul tuturor jucătorilor români.

Mult succes, Simona, mâine de la ora 13:00 suntem cu ochii pe Digi Sport 2 și cu inimile bătând la 9.000 de kilometri distanță!

Alte știri din Tenis de câmp