Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Final de sezon în teren pentru competițiile handbalisticeRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Apr 2020

Final de sezon în teren pentru competițiile handbalistice

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a organizat miercuri o ședință online în urma căreia a decis ca sezonul în curs nu se va încheia la masa verde, ci pe teren, chiar dacă condițiile impuse la nivel național vor impune disputarea partidelor fără spectatori în tribune.

Conform comunicatului de presă postat pe site-ul oficial, ”Federația Română de Handbal ține să precizeze faptul că hotărârile adoptate în cadrul acestei ședințe legate de variantele de încheiere a sezonului competițional 2019-2020 până la sfârșitul lunii iunie, sunt în acord cu realitatea zilei de astăzi, comunicată oficial de autorități. În cazul în care vor fi luate alte hotărâri ale ministerelor implicate în situația pandemiei COVID-19, transmise oficial, Federația Română de Handbal va supune aprobării Consiliului de Administrație noi variante.”

Astfel, în calendarul propus pentru Liga Zimbrilor primele partide ce se vor disputa ar fi în data de 31 mai restanțele Potaissa Turda – CS Dinamo București (etapa 10) și SCM Poli Timișoara – HC Buzău (etapa 23), pentru ca în perioada 9-11 iunie etapele 24, 25 și 26 să se dispute sub formă de turneu. În zilele de 24-25 iunie se va disputa la Constanța turneul Final Four al Cupei României FAN Curier, iar semifinala CSM Bacău – CS Dinamo București din 24 iunie va conta și pentru restanța din etapa 20 a Ligii Zimbrilor.

Pentru Liga Florilor MOL startul se va da în 10 iunie cu restanța HCM Slobozia – CSM București contând pentru etapa 16, iar în 11 și 12 iunie se va disputa un turneu contând pentru etapele 20 și 21. După ce etapele 23 și 26 se vor desfășura normal în săptămâna 15-21 iunie, în perioada 24-27 iunie se va organiza al doilea turneu ce va programa meciurile etapelor 22 24 și 25 în 24, 25 și 26 iunie, iar în 27 iunie să se dispute cele două restanțe din etapa 23 (SCM Rm Vâlcea - SCM Gloria Buzău) și din etapa 26 (CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud - CSM București).

Competiția feminină a Cupei României FAN Curier își va disputa cele două partide restanță din faza sferturilor de finală SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina în 5 iunie, iar turneul Final Four la care SCM Gloria Buzău și Rapid București sunt deja calificate se va disputa în 6 și 7 iunie.

Ambele competiții ale Diviziei A își vor disputa turneele semifinale în 12-14 iunie și turneele finale în 19-21 iunie, pentru ca barajele de promovare să se dispute în 27-29 iunie la masculin, respectiv 28-30 iunie la feminin.

Alte știri din Handbal