Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Filip Jianu a câștigat 2015 Tennis Europe Junior Masterswww.tennisfoto.net
12 Oct 2015

Filip Jianu a câștigat 2015 Tennis Europe Junior Masters

Juniorul Filip Cristian Jianu (14 ani) a cucerit titlul turneului 2015 Tennis Europe Masters, la categoria lui de vârstă, competiție la care au participat cei mai buni opt juniori de pe Bătrânul Continent, conform clasamentului Tennis Europe Race. Tennis Europe Masters U14&U16 a avut loc în perioada 9-11 octombrie, la Reggio Calabria (Italia).

Desemnat cap de serie nr. 2, juniorul legitimat la CS Dinamo București a câștigat toate partidele fără a pierde un set. În primul meci, Filip s-a impus în fața britanicului Jack Draper, scor 6-3, 6-2. A urmat localnicul Giulio Zeppieri, scor 6-3, 6-0, ca în finală să îl învingă pe principalul favorit, rusul Timofey Skatov, scor 7-5, 7-5, după ce a fost condus în ambele seturi cu 3-5. Filip Jianu a cucerit al doilea său titlu din acest sezon, din cele șapte finale disputate.

"Acestea este cel mai greu turneu, cu cei mai buni 8 jucători din Europa. Nu m-am gândit nicio clipă la început că aș putea câștiga. Sunt foarte fericit", a spus Filip.

Filip Jianu nu este singurul junior român prezent la Masters-ul din Italia care a urcat pe podium. Pe tabloul de fete, tot la categoria 14 ani, Oana Smaranda Corneanu (CS Sport4Fun Timișoara) a ocupat locul 3, pierzând în semifinală în fața campioanei en-titre, malteza Helene Pellicano, scor 0-6, 6-3, 6-2, dar învingând-o în finala mică pe Vitalia Stamat (Republica Moldova), scor 6-4, 4-6, 6-1.

Tot pe tabloul de fete U14, Carmen Roxana Manu (LPS CSS Constanța) a ocupat locul 8; pe aceeași poziție a terminat și singurul reprezentant tricolor la categoria 16 ani, Vincențiu Andrei Niculescu (AS Tenis Club București).

România a fost reprezentată de 4 juniori la 2015 Tennis Europe Masters, fiind întrecută în acest clasament doar de Rusia, cu 7 jucători. 

Printre marii campioni de Grand Slam-uri care au câștigat de-a lungul timpului Tennis Europe Masters se regăsesc Rafael Nadal, Andy Murray, Kim Clijsters și Flavia Pennetta.

 

sursa: frt.ro

Alte știri din Juniori