Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Arte marțiale
Federația Română de Karate WKC, primul loc în clasamentul pe federații la Mondialele WUKF de la SzczecinSportPictures.eu
20 Oct 2014

Federația Română de Karate WKC, primul loc în clasamentul pe federații la Mondialele WUKF de la Szczecin

Federația Română de Karate WKC, cu 23 de medalii de aur, 22 de argint și 40 de bronz, a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii al Campionatelor Mondiale de karate WUKF pentru copii, cadeți și juniori de la Szczecin (Polonia), care s-au încheiat duminică.

Locul secund a fost ocupat de PFKS (Polonia), cu 18 medalii de aur, 25 de argint și 44 de bronz, iar cel de-al treilea loc al podiumului a revenit SKB (Belarus), cu 14 medalii de aur, 8 de argint și 8 de bronz. FRK WKC este singura federație care a reprezentat România la această competiție.

În clasamentul pe țări, România a ocupat prima poziție (23-22-40), urmată de Italia (22-20-38), Polonia (19-25-48), Anglia (14-15-20), Belarus (14-8-8), SUA (10-9-13) etc.

Președintele FRK WKC și al WUKF, Liviu Crișan, a declarat pentru AGERPRES: ''Mă bucur mult pentru acest rezultat obținut în clasamentul pe federații. Concluzia participării noastre este că am obținut mai mult decât am așteptat noi''.

La rândul său, George Alexandru (CS Rapid București), medalia cu aur la categoria 70 kg, a afirmat: ''A fost un concurs reușit pentru mine. În drumul meu spre medalia de aur am avut adversari din Statele Unite ale Americii și Polonia. Cel mai puternic a fost polonezul, reprezentantul țării gazdă. De un mare ajutor pentru mine au fost încurajările venite din public, în primul rând din partea colegilor mei, care m-au susținut fantastic de pe margine''.

România a participat cu peste 100 de sportivi la Campionatelor Mondiale de karate pentru copii, cadeți și juniori de la Szczecin.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Arte marțiale