Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
FedCup: Tricolorele pierd la limită întâlnirea cu RusiaFlaviu Buboi / SportPictures.eu
08 Feb 2020

FedCup: Tricolorele pierd la limită întâlnirea cu Rusia

Ziua a doua a întâlnirii de FedCup de la Cluj dintre România și Rusia a fost una lungă, ce i-a trecut pe fanii jucătoarelor tricolore prin tot spectrul de sentimente. Începută de la 1-1 la general, ziua a programat ca meci de deschidere întâlnirea dintre Ana Bogdan, locul 90 WTA, și cea mai bine cotată jucătoare din lotul advers, Ekaterina Alexandrova, locul 28 WTA. Rusoaica s-a impus cu 7-5, 3-6, 7-5 după ce a făcut diferența în primul și ultimul set de la scorul de 5-5 cu mai multă luciditate în momentele-cheie. Ana a strălucit în setul secund și și-a depășit condiția pe întreg parcursul meciului, anulând diferența din clasamentul WTA prin ambiție și cu sprijinul publicului.

Pentru meciul cu numărul 4 al întâlnirii, căpitanul nejucător Florin Segărceanu a optat pentru trimiterea în teren a lui Jaqueline Cristian, locul 197 WTA, care a înlocuit-o pe Gabriela Ruse, cea care pierduse ieri în fața Aleksandrovei. Încurajată de prestația Anei Bogdan, ”Jackie” a evoluat încântător împotriva Veronikăi Kudermetova, locul 38 WTA, pe care a învins-o cu 7-5, 6-3 și a aruncat în aer BTarena.

Decizia în jocul cu Rusia urma să se ia în partida de dublu, pentru care Segărceanu a mai pregătit o surpriză: pe val după succesul în fața Kudermetovei, Jaqueline Cristian a fost trimisă din nou în teren și împreună cu Gabriela Ruse. Cele două colege de generație au pornit cu un break și le conduceau cu 2-0 pe Anna Blinkova și Anna Kalinskaia, dar entuziasmul nu a fost de ajuns și rusoaicele au trecut la cârma partidei pe care au încheiat-o cu 6-3, 6-2 după 75 de minute.

Așadar, pornite cu șansa a doua în fața Rusiei, tricolorele au cedat cu 2-3 la general, dar au lăsat o foarte bună impresie prin angajamentul dovedit.

 

Iată rezultatele complete:

Vineri, 7 februarie

Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova   1-6, 4-6

Ana Bogdan - Veronika Kudermetova  6-3, 6-7 (5), 6-1

Sâmbătă, 8 februarie

Ana Bogdan - Ekaterina Alexandrova  5-7, 6-3, 5-7

Jaqueline Cristian - Veronika Kudermetova  7-5, 6-3

Jaqueline Cristian/Gabriela Ruse - Anna Blinkova/Anna Kalinskaia  3-6, 2-6

Alte știri din Tenis de câmp